Anasayfa

31-07-2026
Elektronik fatura 1 Ekim’den itibaren tüm işletmeler için zorunlu olacak
Yunanistan Bağımsız Kamu Gelirleri Kurumu (AADE), elektronik faturayı 1 Ekim 2026’dan itibaren ülkedeki tüm işletmeler için zorunlu hale getiriyor.
31 Temmuz 2026 Cuma

Yunanistan Bağımsız Kamu Gelirleri Kurumu (AADE), elektronik faturayı 1 Ekim 2026’dan itibaren ülkedeki tüm işletmeler için zorunlu hale getiriyor.

Daha önce sadece yıllık cirosu 1 milyon euronun üzerinde olan işletmeler için uygulanan zorunluluk, artık küçük ve orta ölçekli işletmeleri de kapsayacak.

GEÇİŞ İÇİN SÜRE TANINACAK
AADE’nin açıkladığı takvime göre, işletmeler 1 Ekim ile 31 Aralık 2026 tarihleri arasında kademeli olarak sisteme geçebilecek. Bu süre içinde gerekli başvuruları yapan işletmeler, belirli şartları yerine getirmeleri halinde eski fatura düzenleme yöntemlerini geçici olarak kullanabilecek.

ERKEN GEÇENLERE VERGİ DESTEĞİ
Elektronik fatura sistemine zorunlu tarihten önce geçen işletmelere bazı vergi avantajları sağlanacak. Elektronik fatura için alınacak donanım ve yazılımlar konusunda vergi indirimi gibi destekler verilecek. Bu teşviklerden yararlanmak isteyen işletmelerin, yetkili elektronik fatura hizmet sağlayıcılarıyla zamanında anlaşma yapması gerekiyor.

AMAÇ VERGİ KAÇAKÇILIĞINI AZALTMAK
Yeni sistemle birlikte düzenlenen tüm faturalar anında AADE’nin myDATA dijital vergi platformuna gönderilecek. Yetkililer, uygulamanın vergi denetimlerini kolaylaştıracağını, kayıt dışı ekonomiyi azaltacağını ve işletmelerin muhasebe işlemlerini daha düzenli hale getireceğini belirtiyor.

Elektronik fatura uygulamasıyla birlikte Yunanistan, ticari işlemleri daha fazla dijital ortama taşıyarak Avrupa Birliği’nin dijital vergi hedefleri doğrultusunda önemli bir adım atmış olacak.


Haberler


Elektronik fatura 1 Ekim’den itibaren tüm işletmeler için zorunlu olacak

BAKEŞ’ten yeni kitap: ’Kum Saatine Sıkışan Hayatlar’

Gümülcineli Prof. Dr. Ömer Devecioğlu son yolculuğuna uğurlandı

Mahmutbey Selanikliler Derneği heyetinden Batı Trakya’ya ziyaret

Orman yangınlarında üç itfaiyeci hayatını kaybetti

Cuma günü için yüksek yangın riski uyarısı

Hüseyin Zeybek, doğal afetlere karşı tarımsal yatırımlardaki gecikmeyi meclis gündemine taşıdı

Prof. Dr. Ömer Devecioğlu son yolculuğuna uğurlanıyor

Gümülcine Devlet Hastanesi’nin trafik bağlantısını iyileştirmek için çalışmalar başladı

2026 SEÇEK Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri programı belli oldu

Prof. Dr. Ömer Devecioğlu’nu kaybettik

Yeni sıcak hava dalgası geliyor