Anasayfa


19-12-2016
"Simiti al, simitçiyi arama"
Türkiye’nin İpsala ilçesindeki Yunanistan’a çıkış yapan uluslararası karayolunda, camekanlı simit arabasını sabah doldurduktan sonra diğer işlerinin başına dönen simitçi, akşam saatlerinde hasılatı almaya geliyor.
19 Aralık 2016 Pazartesi

35 YILDIR SİMİT SATIYOR

İpsala’da ekmek parasını 35 yıldır simit yapıp satarak çıkaran 55 yaşındaki Şendoğan Güneybaşı, sabah fırında pişirdiği simitleri, daha dumanı üzerindeyken İpsala Sınır Kapısı'na giden yoldaki simit tezgahına götürüyor.

"1 LİRAYI BIRAK, SİMİDİ AL, SİMİTÇİYİ ARAMA"

Güneybaşı'nın uyguladığı satış yöntemi müşterilerini şaşırtıyor. Yunanistan’a çıkış yapmak için sıraya giren tır şoförlerinin yoğun olduğu yerde bulunan tezgahın camekanında "1 lirayı bırak, simidi al, simitçiyi arama" yazısı yer alıyor. Güneybaşı, tezgaha her gün 100'e yakın simidi doldurduktan sonra diğer işlerinin başına dönüyor.

PARASINI 5 YILDIR EKSİKSİZ ALIYOR

Güneybaşı akşam vakti simitlerin parasını almak üzere tezgaha gidiyor. Simitlerin satıldığını ve paraların da eksiksiz tezgaha bırakıldığını gören simitçi Güneybaşı, karşılıklı güven üzerine geliştirdiği satış stratejisini 5 yıldır yürütüyor.

"EKSİK OLSA DA HELAL OLSUN"

Bugüne kadar koyduğu simitlerden tamamının parasının bırakıldığını ifade eden Güneybaşı, "Adam yok, mecburen fırına gidiyorum, Keşan'a gidiyorum, Enez'e gidiyorum. Sabahtan 100 kadar simidi bırakıyorum, akşam vakitleri paraları almaya gittiğimde satılan simitlerin parasını tezgahta buluyorum. Bu karşılıklı güvendir. Eksik olsa da helal olsun. Bizim insanımız 1 liraya tenezzül etmez." diye konuştu.


Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler