Anasayfa

03-08-2026
14. GAT Gençlik Festivali’nde Gümülcine tek yürek oldu
Genç Akademisyenler Topluluğu (GAT) tarafından düzenlenen 14. GAT Gençlik Festivali, yüzlerce kişinin katılımıyla Gümülcine şehir meydanında gerçekleştirildi. Batı Trakya’nın sevilen grubu Orijinal Ton ile Türkiye’nin ünlü müzik grubu Kolpa’nın sahne aldığı festival, coşku dolu anlara sahne oldu.
3 Ağustos 2026 Pazartesi



Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Genç Akademisyenler Topluluğu (GAT) tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Gençlik Festivali, 2 Ağustos Pazar akşamı Gümülcine şehir meydanında yoğun katılımla gerçekleştirildi. Meydanı dolduran yüzlerce kişi, müzik ve eğlence dolu unutulmaz bir yaz akşamı yaşadı.

Festivalin açılışında konuşan GAT Başkanı Hilmi Eren Sait, gençleri bir araya getiren bu organizasyonun yıllar içinde önemli bir geleneğe dönüştüğünü belirterek, festivalin dostluğu, dayanışmayı ve kültürel paylaşımı güçlendiren bir buluşma olduğunu ifade etti. GAT’ın yalnızca etkinlik düzenleyen bir topluluk olmadığını; gençlerin fikir ürettiği, sorumluluk aldığı ve toplumsal hayata katkı sunduğu bir platform olmayı hedeflediğini vurguladı.
Etkinliğin açılışında konuşan BTAYTD Başkanı Zeynep Tevfikoğlu ve Denetim Kurulu Başkanı Kenan Gagalı, şehir meydanını dolduran katılımcılara teşekkür etti.

Zeynep Tevfikoğlu, yarının en büyük gücü olan gençlere hayal kurmaktan, üretmekten, kendilerini geliştirmekten asla vazgeçmemelerini tavsiye etti. Her zaman gençlerin yanında olacaklarını belirten dernek başkanı, konsere destek veren sponsorlara, kurum ve kuruluşlara, sanatçılara, Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis ve Gümülcine Belediye Başkanı Yannis Garanis’e teşekkür etti.

Gecenin ilk bölümünde Batı Trakya’nın sevilen müzik gruplarından Orijinal Ton sahne aldı. Seslendirdiği eserlerle festival alanını dolduran izleyicilere keyifli anlar yaşatan grup, büyük alkış aldı.

Ardından sahneye çıkan Türkiye’nin sevilen rock gruplarından Kolpa ise en beğenilen şarkılarını yüzlerce müzikseverle birlikte seslendirdi. Meydanı dolduran gençler ve aileler konser boyunca şarkılara hep bir ağızdan eşlik ederken, festival alanında renkli ve coşkulu görüntüler oluştu.

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Gençlik Festivali, Batı Trakya’da gençleri, aileleri ve müzikseverleri aynı meydanda buluşturan en önemli yaz etkinliklerinden biri olmayı sürdürüyor. Festival, bu yıl da birlik, dayanışma ve paylaşım ruhunu ön plana çıkaran atmosferiyle katılımcılardan tam not aldı.


Haberler


14. GAT Gençlik Festivali’nde Gümülcine tek yürek oldu

Seçek’te 672 yıllık gelenek coşkuyla yaşatıldı

Atina yakınlarında yangın söndürme çalışmaları sırasında iki helikopter çarpıştı

Refika Habipoğlu son yolculuğuna uğurlandı

73 orman yangınıyla mücadele sürüyor

Geleneksel Şahin Vakfı Kermesi başladı

Rodop ilinde yangın riski en yüksek seviyede

GAT Festivali 2 Ağustos’ta

AB ülkelerinde bu yıl orman yangınlarında kayıp 435 bin hektarı buldu

Irmak Arıcı’nın yerine Güliz Ayla sahne alacak

Elektronik fatura 1 Ekim’den itibaren tüm işletmeler için zorunlu olacak

BAKEŞ’ten yeni kitap: ’Kum Saatine Sıkışan Hayatlar’