Anasayfa

07-08-2026
Edirne heyeti Topsidis ile görüştü: Gündem turizm ve sınır kapıları
Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis, TÜRSAB Edirne Bölge Temsilciliği heyetiyle turizm hareketliliğinin artırılması ve sınır kapılarındaki altyapının iyileştirilmesini görüştü. Topsidis, Bahçeköy ve Çörekköy sınır kapılarındaki yenileme çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.
7 Ağustos 2026 Cuma

Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Edirne Bölge Temsilciliği Başkan Yardımcısı Egemen Aydın ve beraberindeki heyetle Gümülcine’de bir araya geldi. Görüşmede, turizm hareketliliğinin artırılması, sınır kapılarındaki altyapının geliştirilmesi ve iki bölge arasındaki turizm iş birliğinin güçlendirilmesi ele alındı.

Gümülcine’deki Eyalet Başkanlığı binasında bugün (7 Ağustos Cuma) gerçekleştirilen görüşmeye, Turizmden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Panayotis Arhondis, Dijital Dönüşüm ve Elektronik Yönetimden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Rıdvan Molla İsa ile eyalet yetkilileri katıldı.

Görüşmede, Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti ile TÜRSAB arasındaki iş birliğinin genişletilmesi imkanları değerlendirildi. Taraflar, turizm akışının daha da artırılması, sektör profesyonelleri arasında yeni iş birliklerinin geliştirilmesi ve bölgenin turizm hizmetlerinin iyileştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.

SINIR KAPILARINDAKİ BEKLEMELER GÜNDEMDE
Toplantının önemli başlıklarından birini ise sınır kapılarındaki altyapı oluşturdu. Özellikle yoğun dönemlerde yaşanan gecikme ve beklemelerin ziyaretçilerin seyahat deneyimini olumsuz etkilediğine dikkat çekilirken, bu sorunların azaltılması gerektiği vurgulandı.

Topsidis, Türk heyetine Bahçeköy (Kipi) Gümrük Kapısının 2026 yılı sonuna kadar kapsamlı şekilde yenilenmesi için çalışmaların sürdüğünü aktardı. Yenileme çalışmasının, gümrük kapısının artan geçiş yoğunluğuna ve günümüz ihtiyaçlarına daha iyi yanıt vermesini amaçladığı belirtildi.

Öte yandan Çörekköy (Kastanies) sınır kapısında yeni bir gümrük istasyonu inşa edilmesi için de sürecin başlatıldığı bildirildi. Yeni istasyonun modern tesislere ve daha yüksek hizmet kapasitesine sahip olması planlanıyor.

EGNATİA YOLU’NA 24 HİZMET İSTASYONU
Görüşmede ayrıca Egnatia Otoyolu boyunca seyahat edenlerin yararlanabileceği hizmetlerin geliştirilmesi konusu ele alındı.

Yeni işletmeci şirketin, ilgili sözleşme kapsamında Meriç’ten Epir’e kadar uzanan Egnatia Otoyolu boyunca 24 araç hizmet istasyonu oluşturmayı üstlendiği belirtildi. Söz konusu istasyonların faaliyete geçmesiyle yolcuların ihtiyaçlarının daha iyi karşılanması ve ulaşımın güvenliği ile kalitesinin artırılması hedefleniyor.

Toplantının olumlu bir atmosferde gerçekleştiği belirtilirken, tarafların iletişimi sürdürme ve Doğu Makedonya - Trakya’nın tanıtımı ile sınır ötesi turizm iş birliğinin geliştirilmesine yönelik ortak girişimlerde bulunma konusunda mutabık kaldığı ifade edildi.

Haberler


Başkonsolos Ünal’dan İskeçe Çınar Camii’ne geçmiş olsun ziyareti

YTB Başkanı Turus’tan Çınar Camiine yönelik saldırıya tepki

Gümülcine Müftülüğü, Çınar Camiine yönelik saldırıyı kınadı

Yassıköy Belediye Başkanı İmam, Çınar Camiine yönelik saldırıyı kınadı

Mustafçova Belediye Başkanı Kurt’tan Çınar Camiine yönelik saldırıya kınama

Burhan Baran Çınar Camiine yapılan saldırıyı kınadı

Zeybek’ten Çınar Camiine yapılan saldırıya sert tepki

Çınar Camiine yönelik çirkin eyleme tepki

İzmit Batı Trakya Türkleri camiasının acı kaybı

Kan yok, tedavi aksıyor: Hastalar eylemde

Gümülcine’de öğrenci kiraları 10 yılda yüzde 84 arttı

Habipoğlu Brüksel’de temaslarda bulundu