Anasayfa

08-08-2026
19. Ketenlik Gençlik Festivali başladı
İskeçe’nin Ketenlik köyünde bu yıl 19’uncusu düzenlenen Ketenlik Gençlik Festivali, kültür, müzik ve eğlenceyi bir araya getiriyor. İki gün sürecek festivalin ikinci gününde Türk sanatçı Aynur Aydın sahne alacak.
8 Ağustos 2026 Cumartesi



İskeçe’nin Ketenlik köyünde bu yıl 19’uncusu düzenlenen Ketenlik Gençlik Festivali, kültür, müzik ve eğlenceyi bir araya getiriyor. İki gün sürecek festivalin ikinci gününde Türk sanatçı Aynur Aydın sahne alacak.

Ketenlik Gençlik Derneği Festival Organizasyonu tarafından düzenlenen festival, 7 Ağustos Cuma günü başladı. Festivalin ilk gününde Yunan sanatçı Yorgos Çalikis sahne alırken, program kapsamında geleneksel halk oyunları ve dans gösterileri ile çeşitli kültürel etkinlikler gerçekleştirildi.

Festivalin 8 Ağustos Cumartesi günü düzenlenecek ikinci gününde ise Türk sanatçı Aynur Aydın konser verecek. Gün boyunca çeşitli etkinliklerin yanı sıra festivalin geleneksel çekilişi de gerçekleştirilecek.

Festivalın ilk gününe katılanlar arasında Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Türkiye’nin Gümülcine Muavin Konosolosu Umut Yamık, Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bahri Belço, azınlık kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda soydaş yer aldı.

Her yıl düzenlenen Ketenlik Gençlik Festivali, müzik ve eğlencenin yanı sıra geleneksel kültürün yaşatılmasına yönelik etkinlikleriyle bölge halkı ve gençleri bir araya getiriyor.

Festival, Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanlığı, Mustafçova Belediyesi ile çeşitli sponsorların desteğiyle gerçekleştiriliyor.



Haberler


Başkonsolos Ünal’dan İskeçe Çınar Camii’ne geçmiş olsun ziyareti

YTB Başkanı Turus’tan Çınar Camiine yönelik saldırıya tepki

Gümülcine Müftülüğü, Çınar Camiine yönelik saldırıyı kınadı

Yassıköy Belediye Başkanı İmam, Çınar Camiine yönelik saldırıyı kınadı

Mustafçova Belediye Başkanı Kurt’tan Çınar Camiine yönelik saldırıya kınama

Burhan Baran Çınar Camiine yapılan saldırıyı kınadı

Zeybek’ten Çınar Camiine yapılan saldırıya sert tepki

Çınar Camiine yönelik çirkin eyleme tepki

İzmit Batı Trakya Türkleri camiasının acı kaybı

Kan yok, tedavi aksıyor: Hastalar eylemde

Gümülcine’de öğrenci kiraları 10 yılda yüzde 84 arttı

Habipoğlu Brüksel’de temaslarda bulundu