12-08-2026
Selanik’te 6 yangınla suçlanan şüpheli kamerada
59 yaşındaki şüphelinin 8-11 Ağustos tarihleri arasında Sindos bölgesinde altı yangın çıkardığı öne sürüldü. Şüphelinin yangınlardan önce bölgede bulunduğunu gösteren görüntüler yayımlandı.

Selanik’in Sindos bölgesinde altı ayrı yangın çıkardığı iddiasıyla gözaltına alınan 59 yaşındaki şüphelinin faaliyetlerini gösteren görüntüler yayımlandı. Görüntülerde şüphelinin aracını yol kenarına park ettiği, araçtan indikten kısa süre sonra ise gittiği noktada alevlerin yükseldiği görülüyor.
Soruşturma kapsamında edinilen bilgilere göre şüpheli, aracıyla Sindos ve çevresinde dolaşarak kuru otlar, sazlıklar ve tarım arazilerinde toplam altı yangın çıkarmakla suçlanıyor.
İlk yangın 8 Ağustos Cumartesi günü çıktı ve yaklaşık 20 dönümlük tarım arazisi yandı. 9 Ağustos Pazar günü çıkan ikinci yangında ise yaklaşık 15 dönümlük alan zarar gördü.
Şüphelinin 11 Ağustos Salı günü aynı bölgede dört ayrı yangın daha çıkardığı öne sürüldü.
Gözaltına alınan 59 yaşındaki şüpheli, savcılığa sevk edildi. Savcı, hakkında kasten ve tekrarlı şekilde kundaklama, başkalarının malına ve insanların hayatına tehlike oluşturma suçlarından soruşturma başlattı.
Şüpheli, savunmasını yapmak üzere cuma günü sorgu hakimi karşısına çıkacak.