Anasayfa

15-08-2026
Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’in eşi Celile Şerif hayatını kaybetti
Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’in eşi Celile Şerif, tedavi gördüğü Edirne’de hayatını kaybetti.
15 Ağustos 2026 Cumartesi

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’in eşi Celile Şerif, tedavi gördüğü Edirne’de hayatını kaybetti.

Celile Şerif’in vefat haberi, ailesi, yakınları ve Batı Trakya’daki camia arasında büyük üzüntüye neden oldu.

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Faziletli Gümülcine S. Müftümüz İbrahim Şerif’in kıymetli eşleri, Taha ve Safa Şerif’in sevgili anneleri, Nermin Ahmet’in saygıdeğer kayınvalidesi ve Sare Şerif’in biricik babaannesi, CELİLE ŞERİF Hanımefendi’nin bugün Dar-ı Beka’ya irtihal ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Celile Hanımefendi’ye Yüce Allah’tan rahmet diliyoruz. Makamı ali, mekanı cennet olsun.

Başta Faziletli Müftümüz olmak üzere çocuklarına, yakınlarına, sevenlerine, camiamıza ve Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığımıza başsağlığı ve sabırlar niyaz ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğunun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da şu ifadeler yer aldı:
"Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’in değerli eşi Celile Şerif’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Merhumeye Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz."

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa da yayımladığı taziye mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Gümülcine Faziletli Müftümüz İbrahim Şerif’in kıymetli eşi Celile Şerif Hanımefendi’nin vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Bu vesileyle İskeçe Müftülüğü camiası olarak Merhumeye Allah’tan rahmet; başta Müftümüz İbrahim Şerif Hocamıza olmak üzere kederli ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Mekânı cennet olsun.”

GÜNDEM Gazetesi olarak merhume Celile Şerif’e Allah’tan rahmet, başta Müftü İbrahim Şerif olmak üzere ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Haberler


Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’in eşi Celile Şerif hayatını kaybetti

Halkidiki’deki yangında alarm büyüyor: Evlerde hasar, deniz yoluyla tahliye

Halkidiki’de büyük yangın: 112’den tahliye uyarısı

Burak Adil doktora unvanını aldı

Batı Nil virüsünde bir haftada 45 yeni vaka: Toplam sayı 110’a çıktı

Özgür Ferhat’tan hayvan hastalıklarından etkilenen yetiştiricilere ek destek talebi

Selanik’te 6 yangınla suçlanan şüpheli kamerada

Kuruçay Köprüsü 9 yıl sonra yeniden ulaşıma açıldı

İmaret’te çıkan yangın nedeniyle 2 yerleşim yeri tahliye edildi

Güneş tutulması bugün: Yunanistan’da nereden görülebilecek?

ABTTF, EEDA’nın 2025 raporundaki eksikliklere dikkat çekti

Kırköy’de yağlı güreş heyecanı