18-08-2026
Kalfalar’da kıyıya yakın bölgede mühimmat şüphesi
İskeçe’nin Kalfalar (Mirodato) sahili açıklarında, kıyıdan yaklaşık 1 metre uzaklıkta ve yalnızca 30 santimetre derinlikte, mühimmata benzeyen paslanmış bir cisim bulundu.

İskeçe’nin Kalfalar (Mirodato) sahilinde, deniz içerisinde mühimmat olduğu değerlendirilen bir cisim tespit edildi.
Bulustra Belediyesi sınırlarında bulunan sahildeki cismin, kıyıdan yaklaşık 1 metre uzaklıkta ve denizin yaklaşık 30 santimetre derinliğinde olduğu bildirildi. Paslanmış durumdaki cismin mühimmata benzediği belirtildi.
ERT’nin haberine göre, olay 16 Ağustos Pazar günü öğle saatlerinde bir vatandaşın ihbarı üzerine ortaya çıktı. İhbarın ardından Karaağaç (Porto Lagos) Liman Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi.
İlk incelemelerde cismin mühimmat olup olmadığı ve niteliği konusunda kesin bir tespit yapılamadı. Cismin bölgeye ne zaman ve hangi şekilde geldiği de henüz bilinmiyor.
Sahil Güvenlik ekipleri, mühimmat şüphesi bulunan cismin tespit edildiği bölgede güvenlik önlemi aldı.
Yetkililerin, cismin güvenli şekilde denizden çıkarılması ve mühimmat olduğunun kesinleşmesi halinde gerekli işlemlerin yapılması için çalışma yürütmesi bekleniyor.
Olayla ilgili inceleme ve değerlendirmelerin sürdüğü bildirildi.