Anasayfa

19-08-2026
Emekli desteğinin artırılması gündemde
Emeklilere yönelik yıllık ekonomik desteğin 300 eurodan 350 veya 400 euroya çıkarılması değerlendiriliyor. Mevcut kriterlere göre ise yaklaşık 473 bin 700 emeklinin yalnızca yaş şartı nedeniyle destek kapsamı dışında kalabileceği belirtiliyor.
19 Ağustos 2026 Çarşamba

Yunanistan’da emeklilere yönelik yıllık ekonomik desteğin kapsamı ve miktarı yeniden gündeme geldi. Yüz binlerce emeklinin yaş kriteri nedeniyle destek kapsamı dışında kalabileceği belirtilirken, hükümetin 300 euroluk ödemeyi 350 veya 400 euroya yükseltme seçeneğini değerlendirdiği ifade ediliyor.

Mevcut planlamaya göre yıllık ekonomik desteğin Kasım 2026 sonuna kadar hak sahiplerine ödenmesi bekleniyor. Mevcut kurallar kapsamında 300 euro olarak yapılması öngörülen ödeme için gelir, mal varlığı ve yaş kriterleri uygulanacak.

KİMLER DESTEK DIŞINDA KALABİLİR?
Gelir ve mal varlığı kriterlerinde yapılan düzenlemelere rağmen destekten yararlanabilmek için temel şartlardan biri, 31 Aralık 2025 itibarıyla 65 yaşını doldurmuş olmak.

Bazı özel gruplar için ise istisnalar bulunuyor. Yalnızca dul aylığı alan emekliler açısından yaş sınırı 60 olarak uygulanıyor.

Bu nedenle erken emekli olan, indirimli emekli maaşı alan veya belirlenen yaş sınırının altında bulunan bazı emekliler, gelir kriterlerini karşılasalar dahi destekten yararlanamayabilir.

Mevcut verilere göre yaklaşık 473 bin 700 emeklinin yalnızca yaş kriteri nedeniyle destek kapsamı dışında kaldığı belirtiliyor. Gelir, mal varlığı ve yaş şartlarının tamamı dikkate alındığında, ödemeden yararlanamayacak kişilerin toplam sayısının yarım milyona yaklaşabileceği ifade ediliyor.

DESTEK 350 VEYA 400 EUROYA ÇIKABİLİR
Hak sahipleri açısından ise daha olumlu bir senaryo gündemde. Hükümetin yıllık ekonomik desteği mevcut 300 eurodan 350 euroya, hatta 400 euroya yükseltme seçeneğini değerlendirdiği belirtiliyor. Nihai kararın ise Yunanistan’ın kamu maliyesinin durumuna ve hükümetin kullanabileceği mali kaynaklara bağlı olması bekleniyor.

Konuya ilişkin hükümet açıklamalarının, Selanik Uluslararası Fuarı kapsamında duyurulması beklenen yeni ekonomik tedbirlerle birlikte yapılabileceği değerlendiriliyor.

Ancak resmi karar açıklanana kadar kesinleşmiş olan uygulama, mevcut kriterler doğrultusunda 300 euroluk ödemenin yapılması.

Desteğin artırılması halinde hak sahiplerine yapılacak yıllık ödeme tutarı da yükselmiş olacak.


Haberler


Kalkanca sakininden belediyeye çağrı: Çalışmalar ne zaman tamamlanacak?

GTGB Yeni Nesil Kolunun yeni yönetimi belirlendi

Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinden Brüksel’de Avrupa Birliği girişimleri

ABTTF: Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları görmezden geliniyor

Rodos’ta sel can aldı

Özgür Ferhat’tan mazot desteğinin artırılması talebi

ABD’nin Atina Büyükelçisi Guilfoyle istifa etti

Avrupa’da ayrımcılık: Batı Trakya’da Türk azınlık okulları bir bir kapanıyor

Öğrencilerden hayat pahalılığına karşı çadırlı eylem

Egnatia Otoyolu’nda ağır tonajlı araçlara geçiş yasağı

GAT’tan doğaya anlamlı katkı

Özgür Ferhat’tan koyun ve keçi çiçeği hastalığına karşı aşılama çağrısı