Anasayfa


20-12-2016
BTTDD Edirne Temsilciliği’ni ziyaret etti
Türkiye’deki Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Genel Başkanı Necmettin Hüseyin, Teşkilat Başkanı Musa Yurt ve Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Enez Salih ile birlikte Edirne’yi ziyaret etti.
20 Aralık 2016 Salı



Genel Başkan ve beraberindekilerin ilk durağı Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Edirne Temsilciliği oldu. Kendilerini burada Trakya Üniversitesinde öğrenim gören gençler ve BTTDD Edirne Temsilcisi Hüseyin Hüseyin karşıladı.

Gençler ile tek tek tanışan heyet, onları dinledi ve dernekten beklentilerini, ileriye dönük yapılabilecek faaliyetleri ve eğitim hayatları ile ilgili düşünce ile beklentilerini dinlendi.

Sonrasında gençlere hitap eden Genel Başkan Hüseyin, “Edirne temsilciliğimiz çok yeni bir temsilcilik, gelişimini süreç içerisinde tamlayacaktır. Edirne’de yeterli potansiyelimiz var, sivil toplum kuruluşları için en önemli değer insandır. Burada da bin civarında genç ve dinamik bir topluluk oluştu. Sivil toplum çalışmalarında devamlılık çok önemli. Edirne’de kalıcı bir mekan konusunda çalışmalar yapıyoruz. Sizler daha ferah ve daha güzel bir ortamı hak ediyorsunuz. Bunu da gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Proje üreten bir çalışma ekibi, bir takım kuralım ve yeni yepyeni etkinliklerle buluşalım. Gerek fiziksel eksiklikler, gerekse diğer taleplerde kademe kademe imkanlar doğrultusunda gideriliriz, içiniz rahat olsun. Kısa süreli periyotlarla bu paylaşımları, birliktelikleri sürdürelim, sık sık bir araya gelelim. Asli göreviniz öğrencilik hayatınızda başarılarınızla ailenizi gururlandırmanızdır. Kendinizi yetiştirmelisiniz. Bugün ve gelecekte topluma faydalı işler yapmak istiyorsak bunu asla ihmal etmeyelim. Arda kalan zamanlarınızda da gönlümüzdeki Batı Trakya sevdasını yaşayalım” diye konuştu.

EDİRNE VALİSİ GÜNAY ÖZDEMİR’E ZİYARET

Temsilcilik ziyareti ve buluşmasından sonra Genel Başkan, Teşkilat Başkanı, Gençlik Kolları Başkanı, BTTDD Edirne Temsilcisi Hüseyin Hüseyin ve Hamdi Hasan, Edirne İl Kültür Müdürü Ahmet Hacıoğlu ile birlikte Edirne Valisi Günay Özdemir’i makamında ziyaret etti. Genel Başkan ve ekibi Vali Özdemir’e öncelikle yeni görevinde başarılar diledi.

Ziyarette Hüseyin “Edirne valisi demek baklanların valisi demektir. Gümülcine’li de, Kırcali’li de, Üsküp’teki de, Tiran’daki de, Kosova’lı da sizlere bu gözle bakıyor. Bu önemli ve zor görevde sizlere gönülden başarı diliyoruz. Yaklaşık iki yıl önce buraya temsilciliğimizi açtık ve faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Türkiye genelinde 13 şube, 4 temsilcilik, 2 vakıf ve 2 spor kulübü ile dev bir teşkilatımız var, önemli bir ayağı olarak da Edirne’yi kazanmaya çalışıyoruz” dedi.

Sayın valide BTTDD Genel Başkan ve heyetini Edirne’de görmekten mutluluk duyduklarını belirtti. Serhat şehri Edirne’nin önemli bir yer olduğunu ve tüm balkanlara buradan gönül penceresinin açıldığını ve işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Kapılarının her zaman açık olduğunu ve ellerinden gelen destek noktasında her zaman destek vereceklerini belirtti.

Buluşmanın sonunda sayın valiye derneğimizin faaliyetlerini içeren kitapçık hediye edildi.

Dostluğu ve arkadaşlığı geçmişe dayanan Edirne İl Kültür Müdürü Ahmet Hacıoğlu’nun makamına geçen ekip, Sayın Hacıoğlu ile Edirne’nin kültürel ve tarihi değerleri ile ilgili sohbet etti. Sayın Hacıoğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek tarihi kültür müdürlüğü binasını gezdirdi. BTTDD ekibi de kendisine sıcak ağırlama ve gösterdiği yakınlıktan dolayı teşekkür etti. Genel Başkan da “sevdiğimiz dostlarımızın, arkadaşlarımızın buralarda olması bizleri mutlu ediyor. Edirne’ye geldiğimizde ilk kapımız sizin makam odanız yada temsilciliğimiz oluyor, her ikisinde de kendimizin huzurlu hissettiğimiz sımsıcak bir ortam buluyoruz. Kültür müdürlüğünün tüm imkanlarının, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğinin etkinliklerine açık olduğunu bilmek bize güven veriyor” dedi.

EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI RECEP GÜRKAN’A ZİYARET

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı da makamında ziyaret eden ekip, sıcak bir karşılama ve ilgi ile ağırlandı. Gürkan ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Kendisinin üniversiteden itibaren aldığı tüm görevlerle hem Edirne’nin hem de Türk milletinin hizmetinde olduğunu ve şu anda hakla iç içe olan bir makamda hizmet etmenin kendisini mutlu ettiğini belirtti. BTTDD Genel Başkan ve heyetinin ziyaretinden duyduğu mutluğu dile getirerek, burası sizin de eviniz, temsilciliğin açılması bu birliktelikte büyük bir adım oldu. Devamlılığı ve geliştirilerek çalışmalarını sürdürmesini sağlamalıyız, her türlü desteğe sonuna kardar hazır olduğunu belirtti.

Bizlerde yoğun iş temposundaki kabulünden ve sıcak ağırlamadan dolayı kendisine teşekkür ettik. Binin üzerinde Batı Trakya Türk gencinin Edirne’de yaşamın içinde ve güvenli ellerde olduğunu bilmekten, tüm makam ve mevkilerdeki insanların bu gençleri sahiplenmesinden duyduğumuz mutluluğu dile getirdik.

Genel Başkan “Edirne temsilciliğimiz açalı çok olmadı ama biz burada kalıcı olarak çalışmalarımızı geliştirerek yolumuza devam etmek istiyoruz. Belediyemizin de bize bu konuda destek vereceğinden en ufak bir şüphemiz yok. Kalıcı bir mekana kavuşarak köklerimizin burada sağlam temeller üzerine oturtmak istiyoruz. Sizlerin bizlere bu konuda vereceği destek ve yol gösterici olmanız bizi ziyadesi ile mutlu edecektir” dedi.

Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı recep Gürkan’a Genel Başkan faaliyet kitapçığını hediye etti.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Erhan Tabakoğlu da makamında ziyaret edilerek kendisi ile yapılan görüşmede ayrıca dernek üyemiz Yrd. Doç. Dr. Ali Hüseyinoğlu da eşlik etti . Bir saatin üstünde süren görüşme son derece verimli geçti.

Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin, Rektör Tabakoğlu’na geçte olsa hayırlı olsun ziyaretine geldiklerini belirterek, “bizler evimizdeyiz, Trakya Üniversitesinde öğrenimlerine devam eden binlerce yabancı uyruklu öğrenci arasında, binin üzerinde de Batı Trakya Türk Azınlık mensubu gencimiz bulunmakta ve Trakya Üniversitesinin Balkanların eğitim üssü pozisyonuna getirilmesinden son derece memnunuz. Trakya Üniversitesi bu konuda Türkiye’nin yüz akı” dedi.

Bu gençlerin Edirne’de yaşadığı barınma sorunu ve öğrenci harçları konusu gündeme taşındı.

Batı Trakya camiasına yer tahsisi yapılması durumunda Edirne’de Balkanlardan gelen öğrencilere ev sahipliği yapacak bir yurt kazandırmak için istekli olduklarını belirten genel başkana, Sayın Tabakoğlu’da bu projeye gönülden destek vereceğini ve bu konudaki görüşmelere devam edilmesi gerektiğini belirtti.
Ayrıca önümüzdeki yıldan itibaren yurtlarda %1 oranında olan yabancı uyruklu öğrenci kontejanının da arttırılacağını belirtti.

Gelen tüm yabancı uyruklu öğrencilere hitap edecek bir dış ilişkiler bürosunun üniversitede oluşturulma aşamasında olduğunu ve yurt dışından gelen öğrencilerin kaynaşması, birbirini tanıması için kültür günlerinin üniversite içerisinde tertiplendiğini ve önümüzdeki süreçte de periyodik olarak bu tür çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Ayrıca harçlar konusunda da önümüzdeki yıldan itibaren Trakya Üniversitesi olarak en alt limitten uygulanması kararını aldıklarını ve bu konuda öncü olacaklarının müjdesini verdi.

Bunun yanında Trakya’da bulunan 4 Üniversitenin Trakya, Kırklareli, Namık Kemal ve Çanakkale Üniversitelerinin, önümüzdeki yıldan itibaren yabancı uyruklu öğrenciler için tek sınav uygulamasına geçme kararı aldıklarını da ifade ederek, tek tek sınav maratonu ve uygulamasının bu dört üniversite için sona ereceğinin de müjdesini verdi.

Genel Başkan Hüseyin de tekrar söz alarak kendilerine gösterdiği sıcak ağırlama ve müjdeleri için Rektör Tabakoğlu’na teşekkür ve şükranlarını sundu.

Ziyaretin sonunda da Tabakoğlu’na dernek faaliyetlerini içeren kitapçık genel başkan tarafından takdim edildi.

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor