Anasayfa

25-08-2026
ABTTF Başkanı Habipoğlu: “Hukukun üstünlüğü sistematik olarak ihlal ediliyor”
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Habipoğlu, son Eurobarometre sonuçlarının Yunanistan’da hukukun üstünlüğü ve yargı sistemine yönelik güvenin ciddi biçimde zedelendiğini ortaya koyduğunu belirtti. Habipoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın dernekleriyle ilgili AİHM kararlarının 18 yılı aşkın süredir uygulanmamasını da hukukun üstünlüğünün ihlal edildiğinin açık örneklerinden biri olarak değerlendirdi.
25 Ağustos 2026 Salı

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, son Eurobarometre kamuoyu araştırmasının sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Habipoğlu, araştırma sonuçlarının Yunanistan’da hukukun üstünlüğü ve yargı sistemiyle ilgili yapısal sorunları bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.

Yunanistan’da halkın yaklaşık 10 kişiden 7’sinin hukukun üstünlüğünün ihlal edildiğini düşündüğünü ifade eden Habipoğlu, hükümetin son yıllarda yaşanan hukuk ve yolsuzluk skandallarına yönelik tutumunun halkın yargıya olan güvenini ciddi şekilde zedelediğini savundu.

Habipoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın dernekleriyle ilgili Bekir Usta ve Diğerleri Dava Grubu kapsamında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından verilen kararların uygulanmamasına da dikkat çekti.

AİHM kararlarının Yunanistan’ın en yüksek mahkemesi olan Yargıtay tarafından yok sayıldığını belirten Habipoğlu, söz konusu kararların 18 yılı aşkın süredir uygulanmamasının ülkede hukukun üstünlüğünün sistematik şekilde ihlal edildiğini ve yargının bağımsızlığı konusunda ciddi sorunlar bulunduğunu gösterdiğini ifade etti.



Haberler


Kalkanca sakininden belediyeye çağrı: Çalışmalar ne zaman tamamlanacak?

GTGB Yeni Nesil Kolunun yeni yönetimi belirlendi

Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinden Brüksel’de Avrupa Birliği girişimleri

ABTTF: Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları görmezden geliniyor

Rodos’ta sel can aldı

Özgür Ferhat’tan mazot desteğinin artırılması talebi

ABD’nin Atina Büyükelçisi Guilfoyle istifa etti

Avrupa’da ayrımcılık: Batı Trakya’da Türk azınlık okulları bir bir kapanıyor

Öğrencilerden hayat pahalılığına karşı çadırlı eylem

Egnatia Otoyolu’nda ağır tonajlı araçlara geçiş yasağı

GAT’tan doğaya anlamlı katkı

Özgür Ferhat’tan koyun ve keçi çiçeği hastalığına karşı aşılama çağrısı