Anasayfa


18-05-2015
Hacıören halkından muhteşem hatim töreni
Rodop iline bağlı Kozlukebir Belediyesi’nin balkan kolunda yer alan Hacıören köyünde 9 Mayıs Cumartesi günü hatim merasimi düzenlendi.
18 Mayıs 2015 Pazartesi

Hatim törenine civar köylerden yaklaşık üç bin kişinin katıldığı belirtildi.

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü’nden nin görevlisi Hasan Pehlivan’ın görev yaptığı Hacıören Kur’an Kursu’nda eğitim gören 21 öğrenci Kur’an-ı Kerim’i hatim etti.

Köy camiinin avlusunda gerçekleşen merasimin açılışı din görevlisi Hasan Pehlivan tarafından yapılırken, programın sunumunu ise kurs öğrencileri Serkan Sar ve Emine Ahmet yaptı.

Merasimde öğrenciler Aşr-ı Şerif, ilahi, şiir, ayet ve namaz dualarını okudular. Daha hatim duasını öğrencilerden Barış Karahasan ve Emre Arnavut birlikte yaptılar.

“ADETLERİNİZİ VE GELENEKLERİNİZİ YAŞATMA KONUSUNDA ÜSTÜN BİR GAYRET GÖSTERİYORSUNUZ”

Programın sonunda hatim törenine katılan Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı bir selamlama konuşması yaptı. Bu organizasyonu düzenleyenleri tebrik eden Başkonsolos Akıncı, “Maneviyatınızı ve kimliğinizi korumak için olağanüstü gayret gösterdiniz, bugün de bütün olumsuz şartlara rağmen, bazı adetlerinizi ve geleneklerinizi yaşatma konusunda üstün bir gayret gösteriyorsunuz. Bundan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Bu yavrularımızı buralara yönlendiren aileleri de tebrik ediyorum ve onlara teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte kıyamete kadar inancımızı, değerlerimizi yaşatmaya çalışacağız. Burada sadece müftümüze ve hocalarımıza iş düşmüyor, bütün ailelere de iş düşüyor. Zor bir zamanda yaşıyoruz ve şartlar giderek ağırlaşıyor. Teknolojinin ve iletişimin gelişmesiyle birlikte insanların ve toplumların değerlerini yaşatması daha da büyük gayret gerekiyor” diye konuştu.

Daha sonra Gümülcine Seçilmiş Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Tören sonunda Kur’an-ı Kerim’i hatim eden çocuklara Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü tarafından hazırlanan başarı belgeleri, Başkonsolos Ali Rıza Akıncı ve Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet tarafından verildi. Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet ise öğrencilere birer hediye takdim etti.

Hatim törenin sona ermesiyle birlikte, etkiliğe katılanlara yemek ikram edildi.

Haberler


Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulunda öğrenci şenliği

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak