Anasayfa

20-12-2016
Mülteciler açlık grevine başladı
Sakız Adası’nda mülteciler Türkiye'ye iade edilmemek ve kamptaki koşulları protesto etmek için açlık grevine başladı.
20 Aralık 2016 Salı

Adalardaki kamplarda tutulan mülteciler, alt yapı eksikliği ve soğuk hava koşulları nedeniyle zor günler yaşıyor.

Sakız Adası'ndaki (Hios) Suda kampında tutulan mülteciler Türkiye'ye iade edilmemek ve kamptaki koşulları protesto etmek için açlık grevine başladı.
Alınan bilgiye göre, kampta, iltica başvuruları reddedilen mültecilerin toplu halde Türkiye'ye iade edileceği bilgisinin yayılması üzerine, onlarca sığınmacının açlık grevine başladığı bildirildi.

Kamptaki kötü yaşam koşullarından da şikayet eden sığınmacılar kampın girişine "Hayvan değiliz, insanız", "Elektriğe ihtiyacımız var, Halep'te elektrik var." yazılı panolar astı.

Sığınmacıların eylemlerini genişleterek Sakız şehrine ineceklerini açıklaması üzerine çok sayıda polisin kampın çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldığı belirtildi.

Medyaya yansıyan haberlerde, Sakız Belediyesi tarafından oluşturulan ve BM Mülteciler Yüksek Temsilciliği ile çeşitli sevil toplum kuruluşları tarafından idare edilen Suda kampında alt yapı ödemelerinin kesilmesi nedeniyle sığınmacıların son derece kötü koşullarda yaşam savaşı verdiği bildirildi.

Sakız Adası Belediye Meclisinin alt yapı ödemelerini çok bularak durdurduğu, BM'nin de aylık yaklaşık 10 bin euro tutarındaki giderleri karşılamayı reddettiği belirtilen haberlerde, kampa 10 gündür elektrik verilmediği, sığınmacıların kaldığı çadırlarda ısınma ihtiyacının tüplü sobalarla karşılandığı belirtildi.

Ada’daki STK temsilcileri, denize yakın olması nedeniyle nem oranın çok yüksek olduğu kampta özellikleri geceleri çok zor anlar yaşandığını, ayrıca kötü ve yetersiz beslenme nedeniyle en az 50 kişinin bağırsak enfeksiyonu teşhisiyle tedavi altına alındığını açıkladı.

Yunan yetkililere göre, büyük bölümü Midilli ve Sakız adasında olmak üzere Ege adalarına sığınanların sayısı 12 bini buluyor.

Adalardaki kampların çok sayıda mülteci barındırması nedeniyle şiddet olaylarından kaygılanan adalardaki halk, kampların kapatılması için protesto eylemleri düzenliyor.

Haberler


“Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma, Ezan’ı Güzel Okuma ve Tecvid Yarışması” tamamlandı

Dışişleri Bakanlığından İsrail’in Yunan vatandaşlarına yönelik uygulamasına tepki

İskeçe Türk Birliğinden piknik etkinliği

Mehrikoz’da aşure etkinliği

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneğinden kapatılma sürecine ilişkin bilgilendirme toplantısı

Halk Birliğinden “Telebakım” programına eleştiri

Kuraklık alarmı: 12 adada olağanüstü hal ilan edildi

Makul reddedilebilirlik: Vekil güçlerin sinsi gözdağı taktikleri

Bir gencin Real Madrid hayaline destek

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için muhteşem mezuniyet töreni

İstanbul’daki Muharrem ayı iftarına Batı Trakya’dan katılım

Hürriyet’in gündeminde Batı Trakya: ’Heybeliada’da umut, Batı Trakya’da kriz’