Anasayfa


21-12-2016
ABTTF geleneksel yıl sonu üye dernek ziyaretlerine başladı
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), geleneksel yıl sonu üye dernek ziyaretlerine başladı.
21 Aralık 2016 Çarşamba



16 Aralık Cuma akşamı Witten Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni, 17 Aralık Cumartesi günü de sırasıyla Halver Batı Trakya Türk Kültür Derneği, Viersen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ve Bonn ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Derneği’ni ziyaret eden ABTTF yetkilileri, dernekler yönetici ve üyeleri ile görüştü.

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu’na ziyaretlerin tümünde ABTTF Disiplin Kurulu Başkanı İsmail Aptioğlu eşlik ederken, Witten’de ABTTF Başkan Yardımcısı Sami Yusuf, Halver’de Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin, Bonn’da da ABTTF Başkan Yardımcıları Sebahattin Mümin ve Mustafa Kasap hazır bulundu.
Dernek ziyaretlerinde ABTTF Başkanı Habipoğlu, ABTTF’nin 2016 yılında gerçekleştirdiği faaliyetler ile 2017 yılı için planlanan etkinlikler hakkında bilgi verdi.

2016 yılında Batı Trakya’da yaşanan olaylara da değinen Habipoğlu, Yunanistan’ın Batı Trakya Türk azınlığının sorunlarının çözümüne yönelik yine hiçbir somut adım atmadığını, aksine azınlığa yönelik baskıcı ve ayrımcı politika ve uygulamaların artarak devam ettiğini söyledi. Habipoğlu, azınlığın birçok kurumunun yöneticilerinin Yunan polisi ve savcılığı tarafından ifade vermeye çağrıldığına, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’nin merkezi ve şubelerine Yunan polisinin baskında bulunduğu ve izinsiz kreş çalıştırıldığı iddiasıyla şubelerinin kapatılarak derneğin yönetim kurulu üyeleri hakkında ceza davası açıldığına dikkat çekti.

ABTTF’nin Batı Trakya Türk azınlığının haklı davası için uluslararası alandaki mücadelesine yılmadan devam ettiğini belirten Habipoğlu, ABTTF’nin faaliyetlerini gerçekleştirebilmesi için üye derneklerin bölgelerinde düzenlemiş oldukları çeşitli kampanyalar ile topladıkları yardım ve bağışlar için teşekkür etti.

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler