Anasayfa


21-12-2016
Mustafçova Belediyesi’nde “Sulama Projesi” için imzalar atıldı
Mustafçova Belediyesi’nde “sulama projesi” için ilk adım atıldı...
21 Aralık 2016 Çarşamba



İskeçe iline bağlı Mustafçova Belediyesi’nde tütün üretiminde kullanılmak üzere sulama projesinin hazırlanması için ilk adım atıldı.

İskeçe’de faaliyet gösteren SEKE tütün şirketinin katkısı ve Japan Tobacco International tütün şirketinin finansmanıyla Trakya Dimokritos Üniversitesi tarafından Mustafçova Belediyesi’ne yönelik hazırlanacak “Sulama Projesi” için imzalar atıldı. Gümülcine’deki Trakya Dimokritos Üniversitesi Rektörlük Binası’nda düzenlenen imza töreninde, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, SEKE Genel Müdürü Alekos Kontos ve Dimokritos Üniversitesi ile Japan Tobacco International yetkilileri hazır bulundu. Anlaşma uyarınca Trakya Dimokritos Üniversitesi, belediye sınırları dahilinde yapacağı çalışma sonucunda bir yıl içinde sulama projesini hazırlayıp belediyeye sunacak. Bu aşamadan sonra sözkonusu proje, bir Avrupa Birliği programına dahil edilmeye çalışılacak. Projenin AB programına dahil edilmesinden sonra, sulama projesi fiilen hayata geçirilebilecek.

“MUSTAFÇOVA BELEDİYESİ YÜZDE 25 ORANINDA EKİLEBİLİR ARAZİYE SAHİP”

Rektörlük binasında düzenlenen imza töreni sonrası GÜNDEM’e konuşan Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, söz konusu projenin seçim öncesi hedeflerinden biri olduğunu söyledi. Mustafçova Belediyesi’nin dağlık bir bölge olduğunu ve sadece yüzde 25 oranında ekilebilir bir araziye sahip olduğunu hatırlatan Kabza, arazilerin dağınık ve küçük olması sebebiyle üreticilerin üretim aşamasında zorluklar yaşadığını dile getirdi.

“BU PROJEYİ AVRUPA BİRLİĞİ PROGRAMLARI KAPSAMINDA HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUZ”

Bu projenin hayata geçirilmesiyle birlikte sınırlı olan ekili arazilerdeki ürünün hem kalitesini hem de verimini arttıracağını belirten Kabza, projede imzası bulunan ilgili firma ve Trakya Dimokritos Üniversitesi yetkililerine teşekkür etti. Kabza sözlerine şöyle devam etti: “20 Aralık Salı günü Trakya Dimektritos Üniversitesi’nde; Mustafçova Belediyesi, Japan Tobacco International ve Trakya Dimokritos Üniversitesi ile üçlü bir anlaşma imzalandı. Trakya Dimokritos Üniversitesi 2017 yılı içerisinde, Mustafçova Belediyesi sınırları içinde araştırma geliştirme (AR-GE) faaliyetlerinde bulunarak, nerelerde sulama ihtiyacının olduğunu tespit edecek. Projenin hazırlanmasının ardından, ilgili projeyi bir Avrupa Birliği programına dahil ederek hayata geçirmeyi planlıyoruz.”

“PROJENİN HAYATA GEÇİRİLMESİ İÇİN GEREKLİ FİNANSMAN BULUNACAĞINI ÜMİT EDİYORUM”

Söz konusu projenin zamanında tamamlanacağını ümit ettiğini söyleyen Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, projeye özel teşebbüssün de dahil edileceğini ve proje için belediye bütçesinden kaynak ayrılmayacağını kaydetti. Kabza sözlerine şöyle devam etti: “Ümit ediyorum bu proje zamanında tamamlanarak, hayata geçirilmesi için gerekli finansman bulunur. Bu proje örnek teşkil edecek, büyük bir projedir. Bölgemize de önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Vatanımıza, milletimize hayırlı olsun. Benim için önemli olan bu projenin oluşturulması, tamamlanması, bir programa dahil edilmesi ve başlamasıdır. Ancak o zaman daha net konuşabiliriz. Hepimizin bildiği gibi ülkedeki ekonomik durum ortada. Avrupa Birliği’nden projelere finans sağlamanın şartları çok ağır. İnşallah bizler bunu başaracağız.”

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor