Anasayfa

07-09-2026
Gümülcine Belediyesine Çevre ve Enerji Bakanlığından ödül
Gümülcine Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası 2025 kapsamında sürdürülebilir ulaşım ve "Otomobilsiz Gün" etkinliklerindeki başarısıyla Çevre ve Enerji Bakanlığından ödüle layık görüldü. Ödülü Selanik’te düzenlenen törende Belediye Başkanı Yannis Garanis teslim aldı.
7 Eylül 2026 Pazartesi

Gümülcine Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında sürdürülebilir ulaşım ve "Otomobilsiz Gün" etkinliklerindeki başarısıyla Çevre ve Enerji Bakanlığından ödül aldı.

Gümülcine Belediye Başkanı Yannis Garanis, Çevre ve Enerji Bakanlığı tarafından Avrupa Hareketlilik Haftası 2025 kapsamında ülke genelinde verilen 4 ödülden birini belediye adına teslim aldı. Ödül töreni, 4 Eylül Cuma günü Selanik Uluslararası Fuarı (TIF HELEXPO) tesislerindeki Riadis salonunda "Kurtarma Fonu: Vatandaşların Yaşamını İyileştiren ve Yarının Yunanistan’ını İnşa Eden Projeler" başlıklı etkinlikte gerçekleştirildi.

Bakanlık yönetiminin katılımıyla düzenlenen törende; Dedeağaç, Atina, Gümülcine ve Tırhala belediyelerinin sürdürülebilir hareketliliği teşvik etme, iletişim kampanyaları yürütme ve "Otomobilsiz Gün" etkinliklerindeki başarıları öne çıkarıldı. Gümülcine Belediye Başkanı Garanis’e ödülü Bakan Yardımcısı Marilena Sukuli -Viliali takdim etti.

Organizatörler, Gümülcine Belediyesi’nin erişilebilirlik alanındaki çabalarını vurgulayarak kentin "2021 Avrupa Erişilebilir Şehir Ödülü" (Access City Award) başarısını da hatırlattı.

Ödül töreninin ardından değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Yannis Garanis, belediye yönetiminin erişilebilirlik konusundaki kesintisiz mücadelesinin bir kez daha ödüllendirildiğini belirtti. Garanis, teknik hizmetler, Avrupa erişilebilirlik programları ve "Perpato" gibi engelli dernekleriyle yapılan iş birliğinin önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
"Hedefimiz, hem kalıcı hem de geçici engeli bulunan her bireyin ulaşım hakkını rahatça kullanabilmesi için erişilebilir bir şehir ve erişilebilir plajlar sunmaya devam etmektir. Vatandaşlarımızdan ve ziyaretçilerimizden beklentimiz, kaldırımları, yaya yollarını ve engelli rampalarını kapatmamalarıdır. Gümülcine, ’Erişilebilirliğin Başkenti’ iddiasını ancak her birimizin bu doğrultuda katkı sağlamasıyla sürdürebilir."


Haberler


GTGB Halk Oyunları Ekibi Romanya’daki festivale katıldı

Gümülcine Belediyesine Çevre ve Enerji Bakanlığından ödül

İskeçe Arenmahalle’de hatim etkinliği

DTİK Balkanlar Kadın Buluşması Kuzey Makedonya’da gerçekleşti

İskeçe Müftülüğü’nün kermesine yoğun ilgi

Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonu

Miçotakis Selanik’te kapsamlı ekonomi paketini açıkladı

Hacıbektaş’ta Bektaşiliğin Anadolu ve Balkanlar’daki tarihi yolculuğu ele alındı

Seyyid Ali Sultan Ocağı Dedelerinden Akın Çetin Dede için taziye mesajı

Özgür Ferhat, Rodop’a ayrılan AB fonlarının açıklanmasını istedi

Kostidis: ’İstanbul Rumları olarak son yılların en iyi dönemini yaşıyoruz’

Yerapetritis: ’Komşularla iyi ilişkiler korunmalı’