Anasayfa

13-09-2026
Çınar Camiine yönelik çirkin eyleme tepki
Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu, İskeçe’de Çınar Camiinin duvarına yazılan çirkin ifadelerle ilgili açıklama yaptı.
13 Eylül 2026 Pazar

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu, İskeçe’deki Çınar Camiinin giriş bölümündeki dış duvara kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yazılan ifadeleri kınadı. Kurul, faillerin bir an önce yakalanarak yargı önüne çıkarılmasını istedi.

Danışma Kurulu, ibadethanelere, kutsal mekanlara ve inançlara yönelik her türlü saldırı ve saygısızlığın kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“13 Eylül 2026 Pazar günü İskeçe’nin tarihi ibadethanelerimizden Çınar Camiinin giriş kısmında bulunan dış duvara, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce insanlıkla, ahlakla ve kutsal mekanlara gösterilmesi gereken saygıyla bağdaşmayan çirkin ifadeler yazılmasını büyük bir üzüntü ve endişeyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Öncelikle ifade etmek isteriz ki; ibadethanelere, kutsal mekanlara ve inançlara yönelik her türlü saldırı ve saygısızlık kabul edilemez. Çınar Camiine yönelik bu menfur eylemi, Batı Trakya Türk Azınlığı ve tüm İslam alemi adına en güçlü şekilde kınıyor ve lanetliyoruz.

Temennimiz bu çirkin olayın faillerinin bir an önce yakalanmaları ve yargı önüne çıkarılıp hak ettikleri cezayı almalarıdır.”


Haberler


Batı Trakya Türk heyeti AGİT konferansında azınlık haklarını gündeme taşıdı

Batı Trakya’nın basın ve sivil toplum deneyimi Ankara’da anlatıldı

Göç ve güvenlikte Türkiye-Yunanistan iş birliği

Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi’den Yunanistan’a ’Güvenlik Diplomasisi’ ziyareti

İskeçe’de 3. Genel Lise öğrencilerinden boykot ve yürüyüş

Balkan Türk toplumlarının ortak meseleleri Edirne’de ele alındı

Katrungalos: Yunanistan-İsrail ilişkileri yeniden ele alınmalı

Doğu Makedonya-Trakya Eyaletinde Halk Sağlığı ve Sosyal Bakım Haftası düzenleniyor

İTB ve GTGB kadınları Kocaeli’de eğitim ve kültür programına katıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu-Lisesi öğrencilerinden boykot

Miçotakis, Litvanya Cumhurbaşkanı Nauseda ile bir araya geldi

Gümülcine, COP31 Bike Ride bisikletçilerini ağırlayacak