Anasayfa


22-12-2016
İlhan Ahmet’ten Şapçı Sağlık Ocağı hakkında soru
İlhan Ahmet: “Şapçı Sağlık Ocağı ambulans ve personel bekliyor, Sağlık Bakanlığı cevap vermiyor”
22 Aralık 2016 Perşembe

Rodop ili POTAMİ Partisi Milletvekili İlhan Ahmet, Şapçı Sağlık Ocağı’nın ambulans, personel ve techizat ihtiyacını meclise taşıdı. Milletvekili Ahmet, sağlık bakanlığına yönelik olarak meclise sunduğu soruda Şapçı’daki sağlık ocağındaki sorunlara dikkat çekti.

Şapçı Sağlık Ocağı’nın acilen giderilmeyi bekleyen tıbbi personel ve araç gereç itiyacını Sağlık Bakanı’nın dikkatine sunan milletvekili İlhan Ahmet, Şapçı’da Ulusal Acil Yardım Merkezi’nin (EKAB) de konuşlandırılmasını istedi.

İlhan Ahmet, konuyla ilgili bakana bir yıl önce sunduğu soruyu da hatırlatarak, “Bundan bir yıl önce, size sunduğum soru önergesinde bunları yine dile getirmiş, ilâveten doğu Rodop bölgesinin birinci derece sağlık ihtiyacını karşılamaya çalışan Şapçı Sağlık Ocağı’nın personel ve diğer acil ihtiyaçlarının karşılanmamasının ve merkezdeki gerekli iyileştirmelerin yapılmamasının kabul edilemez olduğunu oybirliğiyle kınayan Maronya - Şapçı Belediye Meclisi’nin kararını da dikkatinize sunmuştum. Fakat bu soru önergesine bugüne kadar sizden hiçbir cevap alamadık” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili İlhan Ahmet, resmi olarak Şapçı Sağlık Ocağı’nda görevli olarak kaydı bulunan sağlık personelinin çoğunluğunun, Gümülcine Devlet Hastanesi’nde görevlendirilmesinden dolayı sağlık ocağının personelsiz kaldığına dikkati çekti. Şapçı Sağlık Ocağı’nın hizmet veremez hale gelmesine neden olan görevli personelin geçici görevlendirme ile farklı birimlere kaydırılmasına derhal son verilmesini, eksik personelin yerine de gerekli personel ikmalinin yapılmasını talep eden milletvekili İlhan Ahmet, Gümülcine Hastanesi’ne verilen ambulansın da yeniden Şapçı’ya yönlendirilmesini istedi.

Rodop milletvekili Ahmet, Maronya - Şapçı Belediyesi’nin sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi ve desteklenmesi için Sağlık Bakanı’nı bir kez daha göreve çağırdı.

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi’nin bina sorununun çözümü için başbakana bektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor