Anasayfa


23-12-2016
Dr. Sebahattin Abdurrahman Londra’da Balkan Forumu’nu kurdu
İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşayan ve daha önce İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanlığı görevinde bulunan Gümülcineli akademisyen Sebahattin Abdurrahman, “Londra Balkan Forumu”nu kurdu.
23 Aralık 2016 Cuma

Sözkonusu forum, bir sivil toplum kuruluşu olarak Balkan ülkeleriyle ilgili tartışma platformu olarak faaliyet gösterecek.

Konuyla ilgili olarak GÜNDEM’e konuşan Londra Balkan Forumu kurucusu akademisyen Dr. Sebahattin Abdurrahman, forumun amacının Balkanlar’la ilgili konuları tartışmak ve bu konuda akademik ortamlarda etkinlikler düzenlemek olduğunu söyledi. Özellikle genç akademisyenlerle çalışmak istediklerini ifade eden Abdurrahman, bir sonraki hedefin forumu daha geniş bir akademik kurumsal yapıya dönüştürmek olduğunu dile getirdi.

“BALKANLAR’DA YAŞAYAN TOPLUMLARI İLGİLENDİREN MESELELERİ ELE ALACAĞIZ”

Uzun süredir Londra’da yaşayan Dr. Sebahattin Abdurrahman şöyle konuştu: “Londra sadece İngiltere’nin başkenti değil, dünyanın en önemli siyasi ve ekonomik merkezlerinden biri. Londra’yı bir nehir gibi görüyorum. Adeta bir bilgi nehri gibi. Burada akan bir bilgi nehri var. Oluşturduğum bu forumun amacı da Balkanlar’la ilgili akan bu bilgi nehrinden yararlanmaktır. Amacımız Balkan ülkeleri ve Balkanlar’da yaşayan toplumları ilgilendiren meseleleri ele almak, onları irdelemek, tartışmak ve bu bilgileri ve görüşleri başkalarıyla da paylaşmak. Biz bilgiden yararlanmaya çalışacağız. Bunun da tek yolu var; bilgiyi ortaya çıkarmaktır. Bilim adamlarının, akademisyenlerin Balkanlar’la ilgili çalışmalarını bilinir, görülür yapmayı amaçlayacağız.”

“BALKANLAR ÇOK KÜLTÜRLÜ VE ÇOK KÖKLÜ GEÇMİŞİ OLAN BİR COĞRAFYA”

Forumun ileride kurumsal bir düşünce platformuna dönüşmesini amaçladıklarını ve bunun da başlangıcını yapmak istediklerini ifade eden Sebahattin Abdurrahman, “Batı Trakya Türkleri’ni ilgilendiren konuları da hiç şüphesiz ele alacağız ve bu konuda da çalışmalar yapacağız. Forum, sadece Batı Trakya ya da sadece Yunanistan’ı ele almayacak. İlgi alanımız tüm Balkanlar ve Balkan ülkelerinde yaşananlar olacak. Oldukça geniş bir coğrafyadan bahsediyoruz. Unutmamalıyız ki; Balkanlar çok kültürlü ve çok köklü geçmişi olan bir bölge. Dolayısıyla Balkanlar’ı konuşurken, azınlıkları ve farklılıkları konuşmamak mümkün değil.” diye konuştu.

Etkinlikleri üniversitelerde yapmayı düşündüklerini belirten Sebahattin Abdurrahman, bazı faaliyetleri üniversitelerdeki düşünce kuruluşları veya öğrenci kulüpleriyle ortaklaşa hayata geçireceklerini ifade etti.

“İLK ETKİNLİĞİMİZ BULGARİSTAN’LA İLGİLİ OLACAK”

Londra Balkan Forumu’nun önümüzdeki günlerde ilk etkinliğini yapacağını dile getiren Dr. Sebahattin Abdurrahman sözlerine şöyle devam etti: “İlk etkinliğimiz Bulgaristan’la alakalı olacak. Yakında Bulgaristan’da bir seçim oldu. Yeni bir Cumhurbaşkanı seçildi. Aynı zamanda komşumuz olan Bulgaristan’da artık Rusya yanlısı bir Cumhurbaşkanı var. Bu gelişme Bulgaristan’ı ve bölgeyi, komşu ülkeleri nasıl etkileyecek; ilk etkinliğimizde bunları değerlendirmeye çalışacağız.”

“YUNANİSTAN’DAKİ 19. MADDE OLAYINI DA ELE ALACAĞIZ”

Daha sonraki etkinliklerde binlerce Batı Trakya Türkünü mağdur eden vatandaşlık yasasının 19. maddesinin ele alınabileceğini anlatan Dr. Sebahattin Abdurrahman, “19. madde sorunu kanaatimce yeterince gündemde tutulmuyor. Bu ırkçı madde nedeniyle binlerce insan vatandaşlığını kaybetti. Doğduğu topraklardan uzaklaştırıldı. Yerinden yurdundan oldu. Bu konu da ilk etkinliklerimizden biri olacak.” diye konuştu.

“DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Londra Balkan Forumu’nun kuruluşunda kendisine bazı arkadaş ve akademisyenlerin yardım ettiğini ifade eden Abdurrahman, “Bu arkadaşlarımın arasında Batı Trakyalı arkadaşlarımız olduğu gibi, diğer ülkelerden gelip de İngiltere’de yaşayan, Batı Trakya konusuna ve Balkanlar coğrafyasına ilgi duyan akademisyen arkadaşlarımız var. Onlara verdikleri destekten dolayı teşekkür etmek isterim. Güzel bir başlangıç olmasını ve Londra Balkan Forumu’yla başarılı çalışmalara imza atmayı temenni ediyoruz.” dedi.

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor