Anasayfa


23-12-2016
Bir yardım eli de Batı Trakya'dan...
Batı Trakya Türklerinden terör ve savaş mağdurları için yardım kampanyası.
23 Aralık 2016 Cuma

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK), Türkiye’deki terör ve Suriye’deki savaş mağdurları için yardım kampanyası başlattı. Kampanya ile ilgili olarak GÜNDEM’e konuşan BTTADK Başkanı ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, “Kampanyamız sırasında yardımlar maddi olarak toplanacaktır ve bu yardımlar Suriye’deki savaş mağdurları ile Türkiye’deki şehit ailelerine verilecektir.” dedi.

“BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI İSLAM ALEMİNİN BİR PARÇASIDIR”

Kampanyadaki hedeflerinin Batı Trakya’daki soydaşların o bölgelerdeki insanlarla kardeş olduklarını göstermek ve onların dertleriyle dertlendiği mesajını vermek olduğunu ifade eden Mete, “Bir hadisi şerifte buyrulduğu gibi, ‘Bir vücudun uzuvları gibisiniz, bir uzuvda bir sıkıntı olursa, diğer uzuvlar da rahatsız olur.’ Dolayısıyla Batı Trakya Türk azınlığı İslam aleminin bir parçasıdır. İslam aleminin neresinde bir sıkıntı olsa, bizler de elimizden geldiğince bu sıkıntının giderilmesi için elimizden geldiği kadarıyla katkı yapmaya çalışıyoruz. Daha önceki olaylarda, örneğin Türkiye’de meydana gelen depremlerde ve Filistin’deki kardeşlerimize nasıl yardımcı olmaya çalıştıysak, bu kampanyada da aynı duygu ve düşünceler içerisinde hareket ediyoruz. Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu’nun başlatmış olduğu bu kampanyayla ilgili olarak Cuma günü hutbelerde de bilgi verilecek. Bu kampanyamızın amacı ve hedefleri dile getirilecektir. Kampanya kapsamında maddi yardım toplanacaktır. Toplanan bu maddi yardımlar Türkiye’de Kızılay’a teslim edilip Suriye’de savaş mağdurları ile Türkiye’deki terör mağdurlarına giyecek ve yiyecek maddeleri alınmak üzere verilecektir. Bizler oradaki kardeşlerimizin bir nebze de olsa dertlerine derman olmak istiyoruz.” diye konuştu.

“TÜRK AZINLIK İNSANI BÖYLE BİR GİRİŞİMİN BEKLENTİSİ İÇERİSİNDEYDİ”

Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Mete, “Hepimizin televizyonlarda seyrettiğimiz sıkıntılar ortak acımızdır. Türk azınlık insanı böyle bir girişimin, böyle bir yardım kampanyasının beklentisi içerisindeydi. Böylece Müslümanın, Müslümana el uzatmasının anlamını, tüm İslam alemine göstermiş olacağız.” dedi.

“BU KAMPANYAYA BÜTÜN BATI TRAKYA TÜRKLERİNİN EL UZATMASINI BEKLİYORUZ”

Batı Trakya Türk azınlığının bu yardım kampanyasını memnuniyetle karşıladığını söyleyen Mete sözlerini şöyle tamamladı: “Hepimizin süt içirdiğimiz, giydirdiğimiz, yetirdiğimiz çocuklarımız var. Ama o sütü, o bisküviyi, o ekmeği bulamayan, belki de ayağına giymeye çorap bile bulamayan bir çok evladımız var. Ayrıca Türkiye’de şehit düşen evlatlarımızın geride bıraktığı çocukları var. Dolayısıyla bu iki tarafı da düşünmek gerekir. Toplanan yardımların yarısı Suriye’ye, diğer yarısı da Türkiye’de şehit aileleri için kullanılacak. Kendi evlatlarımızın, kendi anne babalarımızın, kendi akrabalarımızın o durumda olduğunu düşünerek, bu kampanyaya bütün Batı Trakya Türk azınlığının el uzatmasını bekliyoruz. Rabbim yapacağımız yardımlarla bizleri bir çok beladan ve bir çok sıkıntıdan koruyacaktır. Bunu da halkımızın bildiğine inanıyorum.”

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor