Anasayfa


26-12-2016
ABTTF, İsmet Kadı’nın gözaltına alınmasına tepki gösterdi
Almanya’daki Avrupa Batı Trakya Türkleri Federasyonu (ABTTF), Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı’nın gözaltına alınmasına tepki gösterdi.
26 Aralık 2016 Pazartesi

Konuyla ilgili ABTTF tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

“ABTTF olarak belediye başkanımız İsmet Kadı’nın maruz kaldığı son derece çirkin ve hakaretvari muameleyi şiddetle kınıyor, Yunan makamlarından Batı Trakya Türk Azınlığı’nı sindirme ve ona gözdağı verme amaçlı politika ve uygulamalarına derhal son vermesini talep ediyoruz.

Yunanistan’ın Rodop iline bağlı Yassıköy Belediyesi’nin Batı Trakya Türk Azınlığı’na mensup Belediye Başkanı İsmet Kadı Yunan polisi tarafından gözaltına alındı. Gündem gazetesinin haberine göre, Belediye Başkanı Kadı, resmi plakalı makam aracını belediye sınırları dışında ve kişisel işleri için kullandığı iddiasıyla 19 Aralık 2016 tarihinde polis tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Suçüstü mahkemesine çıkarılan Kadı, avukatı aracılığıyla üç günlük erteleme talebinde bulunmasının ardından serbest bırakıldı. Kadı, bu suçlamayla Yunanistan’da gözaltına alınan ilk belediye başkanı oldu. Yaptığı açıklamada, kendisinin hakaretvari bir şekilde gözaltına alınmasına ve maruz kaldığı muameleye sert tepki gösteren Kadı, gözdağı vermek istercesine yapılan bu gözaltıya karşı gereken hukuki mücadeleyi vereceğini ifade etti.

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın Avrupa ve uluslararası alandaki temsilcisi Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) olarak azınlığımız mensubu Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı’nın sabah saatlerinde çocuklarını okula bıraktıktan sonra seyir halindeyken Yunan polisi tarafından durdurularak savcının resmi yazılı emri olmadan hakaretvari bir şekilde gözaltına alınmasını şiddetle kınıyoruz. Belediye başkanımızın açıklamasında da belirttiği üzere kendisinin bu şekilde gözaltına alınması ile yakın zaman önce Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’mize yapılan polis baskınında da olduğu gibi azınlığımıza gözdağı verilmek, azınlığımız sindirilmek, korkutulmak ve sürekli baskı altında tutulmak istenmektedir. Yunan makamlarından azınlığımızı sindirme ve ona gözdağı verme amaçlı politika ve uygulamalarına derhal son vermesini talep ederken Batı Trakya Türk Azınlığı olarak tüm kurum ve kuruluşlarımızla demokrasi ve hukuk kuralları içerisinde haklarımız için gerek ülkemiz Yunanistan’da gerekse de uluslararası alandaki barışçıl mücadelemize yılmadan devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.”

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor