Anasayfa


26-12-2016
Müezzinoğlu mübadilleri ağırladı...
Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu (KARDEF) tarafından oluşturulan ve bölgedeki il derneklerinin temsilcilerinden oluşan heyet, Türkiye’deki hükümetin Batı Trakya doğumlu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından misafir edildi.
26 Aralık 2016 Pazartesi

Toplantıda KARDEF ve derneklerin çalışmaları hakkında bilgi veren heyet, 2017 yılında yapılması öngörülen etkinlikler ve projeler hakkında Müezzinoğlu ile istişarelerde bulundu.

Ankara’daki toplantıda AK Parti Samsun Milletvekili Dr. Ahmet Demircan, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, AK Parti Bursa milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Samsun, Sinop, Amasya, Tokat, Giresun illerinden Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu temsilcileri (Samsun Mübadele Derneği, Asarağaç Derneği) ile Tokat Balkan Türkleri Derneği, Tokat Erbağ Balkan Türkleri Derneği, Ankara Lozan Mübadilleri Derneği yöneticileri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve hemşehrileri Mehmet Müezzinoğlu ile biraraya geldiler.

Bakan Müezzinoğlu’na Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu'nun amaçları, kapsamı, hedefleri ve faaliyet gösterdiği iller hakkında sunum yapıldığı bildirildi. Samsun, Sinop, Amasya,Tokat, Giresun illerindeki mübadil ve Balkan göçmeni vatandaşların durumu, istek ve önerileri iletildi.

Görüşmelere Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Ahmet Biltekin, Samsun Mübadele Derneği Başkan Yardımcısı Adem Güner, Tokat Balkan Türkleri Başkanı Yavuz Cemil Erdem, Tokat-Erbağ Balkan Türkleri Başkanı Ümit Küçün, Amasya Mübadele Derneği Başkanı Fahrettin Kayalar, Ankara Lozan Mübadilleri Başkanı Osman Budak, Sinop Mübadele Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Deniz Alpar ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Karadeniz bölgesindeki dernek ve federasyon başkanları bölgenin durumunu, yaptıkları çalışmaları, hedeflerini Bakan Mehmet Müezzinoğluna ilettiler. Samsun Mübadele Derneği'nin uluslararası düzeyde yapmış olduğu faaliyetler hakkında detaylı sunum yapıldı. Özellikle Karadeniz bölgesinde ve Balkanlarda TRT ile yapılması planlanan projenin bakan Müezzinoğlu tarafından da yakından takip edileceği ve destek olunacağı ifade edildi.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu ise, kısaca kendi hayatından bahsettikten sonra “Rumeli dernekleri, sıradan hemşeri kuruluşlarından farklı olmak zorundadır. Onlar, evladı fatihan torunları olarak Rumeli’de bırakılan mirasın bekçileri olmanın bilinciyle çalışmalıdır. Karadeniz bölgesinde çok sayıda Balkan kökenli vatandaşımız yaşıyor. Bölgede yaşayan insanlarımızın Balkanlar ile olan duygu bağının korunması için KARDEF’e çok görev düşüyor.” dedi.

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor