Anasayfa


26-12-2016
“İyilik İçin Sanat” adlı fotoğraf sergisi açıldı
Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensuoları Derneği (BİHLİMDER) ve Balkan Kültür Sanat Eğitim ve Tanıtım Derneği tarafından 24 Aralık Cumartesi akşamı Gümülcine’de BİHLİMDER Kültür Merkezi’nde açılan fotoğraf sergisinde Bilgin Ayyıldız’ın fotoğrafları yer aldı.
26 Aralık 2016 Pazartesi



“İyilik İçin Sanat” temalı sergiye BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, BAKEŞ Başkanı Galip Galip, Gümülcine Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Rodop – Evros illeri SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı Salih Ahmet, Rodop eski milletvekili Ahmet Hacıosman Gümülcine Türk Gençler Birliği’ni temsilen Cahit Halil, ve Ali Süleyman’ın yanı sıra sanatseverler katıldı.

Sergi açılışında yapılan konuşmalarda, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin, hayatın içindeki güzelliklere, doğallığa dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak ve en büyük sanatkarın en mükemmel eseri olan insanın gözünden unuttuklarımızı, atladıklarımızı, kör ve sağır kaldıklarımıza iyilik penceresinden bakmanın önemli bir amaç olduğunu söyledi.

“BU DÜNYADA NEFES ALMAYA DEVAM EDİYORSAK, İYİLER SAYESİNDE OLDUĞUNA İNANIYORUM”

Başkan Emin sözlerine şöyle devam etti: “İyilik için sanat dedik. İyi olana ve iyilik yapana çok ihtiyaç duyduğumuz günümüzde iyiliği çoğaltmak ve yaymak hepimizin görevidir ve öncelikle de bizlerin görevidir. Biz inancımız gereği bunu yapmak durumundayız. Dünyanın pek çok yerinde bir vahşet yaşanıyor. Yakıp yıkma anlayışı ve stratejisi dünyayı yaşanmaz bir gezegene dönüştürüyor. Dünya bize emanet. Bizler burada misafir olarak varız. Misafire düşen, misafirlikte olduğunu unutmadan o misafirlik gereğini yerine getirmektir. Değerlerimize, kutsalımıza ve medeniyetimize saldıran insanı ve insanının ihtiyaç duyduğu her şeyi vuran bir anlayışın karşısında haktan ve iyilikten ayrılmadan insani ve İslami değerlere sahip çıkarak sevgiyle ve sabırla güzellikleri çoğaltmak, iyilikleri büyütmek için çaba göstermek durumundayız. Önce kendimizden başlamalıyız ve kendimizden başlamak durumundayız. Çünkü önce kendimizden sorumluyuz. Kendisine faydası olmayanın başkasına faydası olmaz. Bu dünyada nefes almaya devam ediyorsak, iyiler sayesinde olduğuna inanıyorum. Buz gibi bir havada sıcacık yatağını bırakıp, çoluk çocuğunu bırakıp, kelle koltukta insan canı kurtarmaya gitmektir iyilik. Olaylara bakarken, bir eseri incelerken sadece görüneni değil, görünenden görünmeyene ulaşmak ve sorumluluğun bilincinde olmaktır iyilik.”

Balkan Kültür Sanat Eğitim ve Tanıtım Derneği Başkanı Salih Şenol, sanatın insan yaşamının hemen hemen her anında onun ayrılmaz bir parçası olduğunu, .Allah’ın yaratmış olduğu her şeyde son derece estetik bir görünüm, kusursuzluk, ince bir sanatın var olduğunu ve insanların kendi yaşamlarını olumlu yönde değiştirme, dönüştürme ve yetkinleştirme süreci olduğunu belirtti.

“SANAT; BİLMEYİ, GÖRMEYİ, İŞİTMEYİ, DOKUNMAYI VE HİSSETMEYİ ÖĞRETİR”

Şenol, “Sosyolog Durkhaim der ki, ‘Sanatın bir de ahlaki yönü vardır.’ Duyguları estetik değerlerin hazzıyla beslenen her insanın etik değerlerden uzaklaşması mümkün değildir. Böyle bir insan asla kötülük düşünemez. Sanat; bilmeyi, görmeyi, işitmeyi, dokunmayı ve hissetmeyi öğretir. İnsanın çevresinde olup bitenlere yalnızca bakmayı değil görmeyi, yalnızca duymayı değil, işitmeyi , yalnızca elle dokunmayı değil, dokunanı duyumsamayı öğretir. İşte çevresiyle bütünleşip onu algılamayı biçimlendirmek için de bu bizim için ilk koşuldur. Bugün içinde yaşadığımız süprüntünün içinde de aslında duyarsızlık yatmaktadır . Sanat duyarlılığı besleyen en önemli kaynaktır. Bilgisiz toplumlar cahil, ama duyarsız toplumlar barbardır” diye konuştu.

“FOTOĞRAF BİR SEVDADIR, TUTKUDUR. FOTOĞRAF BİR AN VE O ANI YAKALAMAKTIR”

Fotoğraf sanatçısı Bilgin Ayyıldız, “Selam olsun Gümülcine’ye, selam olsun Dedeağaç’a, selam olsun İskeçe’ye, selam olsun birlik, dirlik, vatan toprağı için kalbi atan tüm canlara” diyerek başladığı konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Fotoğraf tutkusu renklerin verdiği coşkuyu görüntüleme isteğidir; gözün gördüğünü resimleme isteğidir. Fotoğraf estetik kaygının yanı sıra sevinçlerin, hüzünlerin, kaygıların ve insana ait birikimin de dışa yansımasıdır. Fotoğraf bir sevdadır, tutkudur. Fotoğraf bir an ve o anı yakalamaktır, geleceğe aktarma sanatıdır. Fotoğraf varsa biz, siz varsınız. Fotoğraf dünü bugüne, bugünü yarına taşır. Bana göre fotoğraf farkındalık yaratmaktır. Farklı kişilerin göremediği bir anı, olayı farklı açıdan karşı tarafa sunmaktır. Güzel bir bakış açısını görüp, sentez yapıp doğru kadrajı yakalayıp objektife yansıtmaktır. Farklı açılardan fotoğraf çekmek insanın hızlı karar verme becerisini güçlendirir; çözümlere daha hızlı ulaştırabilir. Özellikle fotoğraf sanatının estetik anlamda çok katkısı olduğunu düşünüyorum. Ben, şuna inanıyorum ki sanat eseriyle uğraşan bir insanın estetik bakış açısı aynı zamanda kişiliğini de yansıtır. Böylece insan iş hayatında daha başarılı olur.” diye konuştu.

“SANATA VE İYİLİĞE KARŞI NEDEN BU KADAR DÜŞMANLIK VAR?”

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, sanat ve iyilik için bir araya geldiklerini belirterek, günümüzde çağdaş bir barbarlık dönemi yaşadıklarını söyledi. Akıncı konuşmasında Halep’in bombalandığını yok edildiğini, şehitler verildiğini hatırlatarak, şehitleri rahmetle andıklarını vurguladı.

Başkonsolos Akıncı, “Olup bitenleri idrak etmek ve iyi düşünmek lazım. Niçin sanat, niçin iyilik? Ya da bugün neden böyle şeyler oluyor? Sanata ve iyiliğe karşı neden bu kadar düşmanlık var? Bizim medeniyetimize, değerlerimize, bunun temsilcisi olan bir şehre karşı, Bağdat’a, Musul’a karşı da benzer şeyler oluyor” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra sanatçı Bilgin Ayyıldız’a plaket hediye edildi.

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor