Anasayfa


26-12-2016
Eyalet Başkan Yardımcısı Önder Mümin’den altyapı çalışmaları hakkında ziyaret ve açıklama
Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Önder Mümin, 22 Aralık Perşembe günü ''Egnatia Otobanı A.Ş.'' Teknik İşler Müdürü Pashalis Tsoukalas’a ziyarette bulundu.
26 Aralık 2016 Pazartesi



Ticaret, Sanayi, Yönetim ve Ekonomiden Sorumlu Eyalet Başkanı Yardımcısı Önder Mümin ziyaret sonrası yaptığı açıklamada “Egnatia otobanı üzerinde yer alacak olan Gümülcine Sanayi Bölgesi çıkışı yeni yılın başında hizmete sunulacak. Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmaların işini kolaylaştıracak bu çıkışın hayırlı olmasını diliyorum. Sayın müdürden daha önce yerinde tespit ettiğimiz Büyük Müsellim – Melikli arası Egnatia otobanı yan yolunda hasar gören köprünün onarımını tekrar talep ettim. Ayrıca Evros ili Musaköy, Güreci, Hasanlar, Otallar bölgesine otoban üzerine otobüs giriş ve çıkış durağı yapımını kararlaştırdık. Sayın Müdüre işbirliğinden ve olumlu yaklaşımından dolayı teşşekürlerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

“BALAFAR-SİRKELİ-DOMRUKÖY YOLU ÇOK YAKINDA HİZMETE AÇILIYOR”

Geçtiğimiz aylarda sel felaketinden zarar gören Balafar-Sirkeli-Domruköy yolunun onarım çalışmalarını izlemek üzere bölgeye giden Eyalet Başkan Yardımcısı Önder Mümin, yoldaki onarım çalışmalarının sona erdiğini duyurdu. Bölgedeki incelemelerin ardından Eyalet Başkan Yardımcısı Önder Mümin şunları kaydetti: “Bilindiği üzere 14 Haziran Salı günü şiddetli yağmur ve sel felaketi Kozlukebir belediyesine bağlı köylerde etkili oldu. Hatırlanacağı üzere Eyalet olarak Karacaoğlan ve Balafar köylerinin su taşkınlığına karşı risk taşıması üzerine Balafar – Sirkeli – Domruköy yolunun bir bölümünün yıkımına karar verilmişti. Yaklaşık 6 ay gibi bir sürede bu yolun onarımı tamamlandı. Yakın zamanda kullanıma açılacak yolun bölge halkına hayırlı olmasını ve böyle felaketlerin tekrar yaşanmamasının en büyük temennimiz olduğunu belirtmek istiyorum. Yol ulaşıma açıldıktan itibaren 2017 Mart – Nisan aylarında asfaltlama işleminin tamalanacağını kamuoyuna duyuruyorum.”

“BELEDİYE’NİN DE SORUMLULUK ALANLARI OLAN BÖLGELERDE ÇALIŞMALAR YAPACAĞINA İNANIYORUM”

Rodop iline bağlı Kalenderköy ve Üntüren köylerini de ziyaret eden Eyalet Başkan Yardımcısı Önder Mümin, burada da incelemelerde bulundu. Mümin ziyaretle ilgili açıklamasında “Yaşanan doğal afet sonucu Kalenderköy – Üntüren yolunun ve bölge çiftçimize ait 15 civarında tarlanın ciddi hasar gördüğünü tespit ettik. Aynı zamanda belediyenin de sorumluluk alanları olan bölgelerde çalışmalar yapacağına inanıyorum. Bölgeyi incelememize ve detayları öğrenmemize yardımcı olan Kalenderköy muhtarı Mehmet Ali Ağa, Üntüren muhtarı Halit Ahmet ve bölge halkına teşşekürlerimi sunuyorum. Yetki alanımız çerçevesinde gereken icraatların hızlı bir şekilde ilerleyeceğini kamuoyunun bilgisine sunuyorum” görüşlerine yer verdi. Eyalet başkan yardımcısı Önder Mümin’in Kalenderköy ve Üntüren ziyaretlerine eyalet meclis üyesi Ahmet İbram da eşlik etti.

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor