Anasayfa


26-12-2016
BTTDD, İsmet Kadı’nın gözaltına alınmasına tepki gösterdi
Türkiye’deki Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD), Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı’nın gözaltına alınmasına tepki gösterdi.
26 Aralık 2016 Pazartesi

BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Daha önce defalarca tekrarladığımız gibi Yunan’lı yetkililere bir kez daha seslenmek istiyorum.
Batı Trakya Türk Azınlığı belki de Dünya üzerindeki en mülayim azınlıktır. Bu güne kadar ne halk olarak, nede seçilmiş veya temsil makamındaki liderleri olarak doğduğumuz vatan olan Yunan Devletinin her daim yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz.
Bu güne kadar Yunan Devletine yönelik gayri resmi hiçbir çalışma, operasyon veya mücadelenin içinde olmadık, olmayacağız.
Bu güne kadar yürüttüğümüz hak arama mücadelemizin tamamını yasal kazanımlarımız olan ve altına devletimizin de imza attığı uluslar arası veya ikili antlaşmalardan doğan haklarımızdır, bunların dışında hiçbir talebimiz olmadı, olmayacak da.
Fakat insanca yaşamak, bir toplumun geleceğinin temellerinin sağlam olması için gerekli eğitim haklarının sonuna kadar kazanımı, toplum olarak mensubu olduğumuz İslam dininin gerekli vecibelerini özgür ve tam olarak yerine getirebilmemiz için gerekli şartların sağlanması, ata yadigarımız vakıf mallarının kendi belirlediğimiz mütevelli heyetleri tarafından yönetilmesi, birer Yunan vatandaşı olarak en doğal hakkımız olan eşit statüde temsil ile seçme-seçilme hakkının tarafımıza sağlanması ve daha bir çok konuda yaşadığımız mağduriyetlere rağmen de vazgeçmiş veya vazgeçecek değiliz.
Bu duygu düşünceler ile Yassıköy Belediye Başkanı Sayın İsmet Kadı’ya uygulanan bu insanlık dışı muameleyi şiddetle kınıyor. Seçilmişleri vesayeti altına almaya çalışan atanmışların hadlerinin hukuk çerçevesinde Yunan Devleti tarafından verileceğini umut ediyor ve geçtiğimiz ay içinde Batı Trakya’yı ziyaret ederek buradaki insanlara eşit statüde oldukları vurgusunu yapan Yunanistan Başkanı Sayın Aleksis Çipras’ın vaatlerinin gerçek olup, olmadığının göstermesi açısından tam zamanı olduğu düşüncesi ile Sayın İsmet Kadı’ya bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim”

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi’nin bina sorununun çözümü için başbakana bektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor