Anasayfa

13-10-2026
Isınma yardımı yüzde 30 artırılacak
Desteklerin kapsamı, yarın Çevre ve Enerji Bakanı Papastavru ile Ekonomi ve Maliye Bakan Yardımcısı Petralias tarafından ayrıntılı biçimde açıklanacak.
13 Ekim 2026 Salı

Ekonomi ve Maliye Bakanı Kiriakos Pierrakakis, bu yıl ısınma yardımının geçen yıla göre yüzde 30 artırılacağını açıkladı. Destek paketi kapsamında kalorifer yakıtına doğrudan sübvansiyon uygulanarak fiyatın düşürülmesi de planlanıyor.

Ekonomi ve Maliye Bakanı ve Eurogroup Başkanı Kiriakos Pierrakakis, Uluslararası Para Fonu (IMF) yıllık toplantısına katılmak üzere Tayland’a hareket etmeden önce yaptığı açıklamada, enerji krizinin hane halkı üzerindeki etkilerini hafifletmeye yönelik yeni destekleri duyurdu.

Devlet yayın kuruluşu ERT’e konuşan Pierrakakis, uluslararası enerji krizinin dünya genelinde aile bütçeleri üzerindeki baskıyı artırdığını belirterek, hükümetin vatandaşların bu yükü tek başına taşımaması için önlem aldığını söyledi.

Yeni destek paketiyle kalorifer yakıtı için iki ayrı uygulama hayata geçirilecek. Buna göre, ısınma yardımı geçen yıla kıyasla yüzde 30 artırılacak. Ayrıca kalorifer yakıtına satış aşamasında doğrudan sübvansiyon uygulanarak fiyatın tüketici için düşürülmesi hedefleniyor. Bakan, yardımın ülke genelinde yüz binlerce aileyi kapsayacağını ifade etti.

Pierrakakis, uluslararası enerji krizini sona erdirmenin mümkün olmayabileceğini ancak vatandaşların krizin yüküyle tek başına bırakılmaması için gerekli desteğin sağlanacağını vurguladı.

Desteklerin kapsamı, yarın Çevre ve Enerji Bakanı Stavros Papastavru ile Ekonomi ve Maliye Bakan Yardımcısı Thanos Petralias tarafından ayrıntılı biçimde açıklanacak.


Haberler


FUEN Türk Azınlıkları Çalışma Grubu Üsküp’te toplanıyor

Isınma yardımı yüzde 30 artırılacak

Zeybek’ten yakacak odun dağıtımındaki eşitsizliğe tepki

İskeçe Türk Birliği Gençleri TR-YÖS sınavına Katıldı

Ücretsiz meme kanseri taramaları için SMS gönderimi başladı

Gümülcine Belediyesi erişilebilir kent uygulamalarını Bratislava’da tanıttı

BAKEŞ’ten yeni şiir kitabı: “Rodoplar’dan Esintiler”

İskeçe Devlet Hastanesinin yeni acil servis birimi hizmete girdi

Dinkler köyünde cami yararına hayır kermesi düzenlendi

İskeçe’de ilkokul öğrencileri kermesi yoğun katılımla gerçekleşti

Çocuğun eğitiminde uyum, öğrenme ve dil

15 yaş altına sosyal medya yasağı 1 Ocak 2027’de başlayacak