Anasayfa


30-12-2016
“Azınlık belediye başkanı olmasaydık bize bu olay reva görülmezdi”
İsmet Kadı’ya dört ay hapis cezası.
30 Aralık 2016 Cuma

Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı’ya, belediye aracını belediye sınırları dışında ve kişisel işlerinde kullandığı gerekçesiyle çıkarıldığı mahkemede dört ay hapis cezası verildi. Kadı, mahkeme kararını temyize götürdü.

Belediye Başkanı İsmet Kadı 19 Aralık Pazartesi günü Gümülcine savcısının sözlü talimatıyla Gümülcine emniyetine bağlı polisler tarafından yolda durdurularak gözaltına alınmıştı.
Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, mahkeme kararından sonra GÜNDEM’e konuştu. Mahkeme kararına saygı gösterdiğini belirten Kadı, sözkonusu kararı temyiz ettiğini ve bir üst mahkemeye götürdüğünü söyledi.

İsmet Kadı şöyle konuştu: “Şu anda bu olayla ilgili olarak mahkemenin verdiği bir karar var. Ben mahkeme kararına saygılıyım. Tabii bu kararı temyiz ettim ve bir üst mahkemeye taşıyoruz. Ben bu süreçte başından beri savcının tutum ve davranışlarını ve benimsediği yöntemi doğru bulmadığımı söyledim. Bir belediye başkanı yetkilerinin dışında yanlış bir şey yapabilir. Herşeyin bir usulü vardır. Daha önce de söyledim; olayda izlenen yöntemin ve bize reva görülen muamelenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Şunu da söylemek isterim; bölgedeki belediye başkanlarının bu olayda verdikleri desteğe de teşekkür ederim. Azınlık kurumları da yaptıkları açıklamalarla maruz kaldığımız bu olayda destek verdiler. Zaten azınlık belediye başkanı olmasaydık, bu olay bize reva görülmezdi. Böyle bir muamele başka bir belediye başkanına görülmüş müdür? Bunu sormak isterim. Çok daha vahim şeylerin dikkate alınmadığı bir ortamda böyle bir olayın yaşanmasını çok manidar buluyorum. Ortada bir suç varsa, usulüne uygun olarak ikaz edilir ve başka ne gerekiyorsa herşey yapılır. Ancak bize reva görülen muamele çok yanlış ve haksız.”

Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, kendisinin gözaltına alınması ve sonrasında yaşanan muamelelerle ilgili olarak gereken hukuki işlemleri yapacağını da yineledi.


Haberler


1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu