Anasayfa


10-01-2017
Tarım-Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Kozlukebir Belediyesi arazisini değerlendirdi
Tarım-Hayvancılık Araştırma Enstitüsü geçtiğimiz Ekim-Aralık 2016 döneminde, Kozlukebir belediyesi yönetimiyle yaptığı toplantılar sonucunda, belediyeye ait yaklaşık 2.000 dönümlük arazinin tarımsal değerlendirmesini masaya yatırdı.
10 Ocak 2017 Salı

Belediyenin tarımsal kalkınma çerçevesinde, Enstitü birçok çalışma yaptı, bütün bölgeyi inceledi ve birçok noktasından toprak numuneleri alıp analiz ettirerek, bu arazinin toprak haritasını çıkardı.

Çıkan sonuçlara yönelik bir rapor ve sunum hazırlayan Enstitü, 16 Aralık Cuma günü Kozlukebir belediyesi binasında, bu arazileri kiralayıp tarımsal anlamda değerlendirmek isteyen üreticilere bu projeyi anlattı. Üreticilere sunumu, Enstitünün kurucu üyesi ziraat mühendisi Bülent Salih ve yeni üyesi ziraat mühendisi Erdi Şerif gerçekleştirdiler. Arazide oldukça eksik sulama altyapıları ve pek de uygun olmayan toprak koşulları bulunması sebebiyle, Enstitü, bu bölgeyle ilgilenen üreticileri uyararak, burada her türlü ürünün yetiştirilemeyeceğini vurguladı. Enstitü, haşlamalık, tütün, mera gibi alanlar bir kenara konulduğunda, kalkınma hedefi olan özellikle meyvecilik alanında da sadece zeytin üretiminin uygun olabileceğini ve bunun da ancak belediye tarafından arazinin sulama altyapısına ciddi müdahaleler yapıldığı, üreticiler tarafından da ona göre koşullarda zeytin yetiştirme yöntemleri izlendiği takdirde verimli üretim olabileceğini belirtti.

Tarım-Hayvancılık Araştırma Enstitüsü, Kozlukebir belediyesinin bu büyük arazisini üreticilerin verimli ve uzun vadede değerlendirmesi ve bölge tarımını kalkındırması adına, belediye yönetimiyle uzun vadeli işbirliğine giderek, araziye uygun ve deneysel üretimlerle pilot bahçeler kurmayı, oradaki bütün üreticilere tarımsal danışmanlık hizmeti sunmayı ve genel hatlarıyla arazideki üretimlerin takibini yapmayı amaçlıyor.

Haberler


Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı