Anasayfa


19-05-2015
BATCEV ve BATEV’den ortak panel
BTTDD Zeytinburnu şubesinin ev sahipliği yaptığı etkinliğe konuşmacı olarak, Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Erdem ve gazeteci Hülya Emin katıldı.
19 Mayıs 2015 Salı

Batı Trakya Türk azınlığının geçmişi ve bugünü, Batı Trakya Eğitim Araştırma ve Cami Vakfı ile Batı Trakya Eğitim Kültür Sağlık Vakfı’nın İstanbul’da düzenlediği panelde ele alındı. Balkan Savaşları’ndan 1930’lu yıllara kadar Batı Trakya Türkleri’nin durumunu Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Erdem, 1950 ve sonrası dönemi de gazeteci Hülya Emin anlattı.

9 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşen panele Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Zeytinburnu şubesi evsahipliği yaptı. Zeytinburnu şubesinin konferans salonunda gerçekleşen panele, Genel Başkan Taner Mustafaoğlu da katıldı.

Açılış konuşmasını yapan BTTDD Zeytiburnu şubesi Başkanı Besim İsmailbaşa, böyle bir panele ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

BTTDD Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu da bir selamlama konuşması yaptı.

Gümülcineli akademisyen Nilüfer Erdem ile gazeteci Hülya Emin’in konuşmacı olarak katıldıkları paneli Batı Trakya Eğitim Araştırma ve Cami Vakfı Başkanı Musa Yurt yönetti. Panelin organizatörleri arasında yer alan Batı Trakya Eğitim Kültür Sağlık Vakfı Başkanı Selahattin Yıldız da konuşmasında Batı Trakya Türk azınlığının durumunu değerlendirdi.

Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Erdem, konuşmasına Balkan Savaşı’nda Batı Trakya’da yaşananları anlatarak başladı. Erdem konuşmasında, Türk azınlığının 1920 ve 1930’lu yıllardaki durumu hakkında bilgi verdi.

Konuşmasında 1950 sonrası Batı Trakya’da yaşananlara değinen Hülya Emin, o günden bugüne kadar olan süreyle ilgili bir değerlendirme yaptı.

Haberler


Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulunda öğrenci şenliği

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak