Anasayfa


12-01-2017
Kar ve buzlanma Mustafçova belediyesinde etkili oldu
Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza kar ve şiddetli soğukla mücadeleyle ilgili olarak GÜNDEM’e açıklamalarda bulundu.
12 Ocak 2017 Perşembe

Yaklaşık 10 günden beri soğuk havanın bölgede etkili olduğunu söyleyen Kabza, hava sıcaklığının eksi 12 dereceye kadar düştüğünü belirtti. Yolların açılması için yaklaşık 100 ton tuz kullanıldığını ifade eden Kabza, belediye ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucunda bir çok ana yolun ulaşıma açıldığını kaydetti.

Kabza, “Bizler belediye olarak, okul tatilinin sona ermesiyle birlikte belediyemiz sınırları içinde yer alan okullarımızın gerekli çevre düzenleme ve bakımlarını yapmıştık. Ancak Pazartesi sabahı hepimiz karla uyandık. Bunun üzerine İskeçe ilinden sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı ile istişare ederek okulları tatil ettik.” dedi.

“SÜRÜCÜLERİN ZİNCİR TAKMALARI GEREKİR”

Pazar gecesi bölgeyi etkisi altına alan kar yağışının 11 Ocak Çarşamba itibarıyle devam ettiğini söyleyen Kabza, bölgedeki ana yolları ve köyleri birbirine bağlayan yolları kullanmak isteyenlerin araçlarına zincir takmaları gerektiğini söyledi. Kabza, “Yolları kullanmak isteyen sürücülerin özellikle buzlanmaya karşı çok dikkatli olmaları gerekir. Sürücülerin yanlarında devamlı başta zincir olmak üzere, çekme halatı ve takoz bulundurmaları gerekir. Yola çıkmak zorunda olanlar tabii ki çıkacaktır. Ancak zorunlu olmadıkça bu günlerde yola çıkmamakta fayda var.” diye konuştu.

Son olarak Mustafçova belediyesi sınırları içinde bulunan bütün köylere zincir takarak ulaşmanın mümkün olduğunu kaydeden Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza sözlerini, “Son iki günden bu yana belediyemize bağlı iş makinaları ve tuzlama makinalarımızı kullanarak yolların açılmasını sağladık. Bunun da çok önemli olduğunu düşünüyorum.” diyerek tamamladı.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup