Anasayfa

12-01-2017
Kar ve buzlanma Mustafçova belediyesinde etkili oldu
Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza kar ve şiddetli soğukla mücadeleyle ilgili olarak GÜNDEM'e açıklamalarda bulundu.
12 Ocak 2017 Perşembe

Yaklaşık 10 günden beri soğuk havanın bölgede etkili olduğunu söyleyen Kabza, hava sıcaklığının eksi 12 dereceye kadar düştüğünü belirtti. Yolların açılması için yaklaşık 100 ton tuz kullanıldığını ifade eden Kabza, belediye ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucunda bir çok ana yolun ulaşıma açıldığını kaydetti.

Kabza, "Bizler belediye olarak, okul tatilinin sona ermesiyle birlikte belediyemiz sınırları içinde yer alan okullarımızın gerekli çevre düzenleme ve bakımlarını yapmıştık. Ancak Pazartesi sabahı hepimiz karla uyandık. Bunun üzerine İskeçe ilinden sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı ile istişare ederek okulları tatil ettik." dedi.

"SÜRÜCÜLERİN ZİNCİR TAKMALARI GEREKİR"

Pazar gecesi bölgeyi etkisi altına alan kar yağışının 11 Ocak Çarşamba itibarıyle devam ettiğini söyleyen Kabza, bölgedeki ana yolları ve köyleri birbirine bağlayan yolları kullanmak isteyenlerin araçlarına zincir takmaları gerektiğini söyledi. Kabza, "Yolları kullanmak isteyen sürücülerin özellikle buzlanmaya karşı çok dikkatli olmaları gerekir. Sürücülerin yanlarında devamlı başta zincir olmak üzere, çekme halatı ve takoz bulundurmaları gerekir. Yola çıkmak zorunda olanlar tabii ki çıkacaktır. Ancak zorunlu olmadıkça bu günlerde yola çıkmamakta fayda var." diye konuştu.

Son olarak Mustafçova belediyesi sınırları içinde bulunan bütün köylere zincir takarak ulaşmanın mümkün olduğunu kaydeden Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza sözlerini, "Son iki günden bu yana belediyemize bağlı iş makinaları ve tuzlama makinalarımızı kullanarak yolların açılmasını sağladık. Bunun da çok önemli olduğunu düşünüyorum." diyerek tamamladı.

Haberler


Tütün ve alkol satışında kimlik zorunluluğu getirildi

Sıçanlık Çayı’na sel geçidi yapılıyor

Atina yakınlarında yangın: Bazı yerleşim bölgeleri tahliye edildi

Şehit diplomat Ömer Haluk Sipahioğlu Atina’da anıldı

Halkidiki’deki orman yangınıyla ilgili bir kişi gözaltında

Mucize Tiyatrosu Kayseri’de ayakta alkışlandı

Kavurucu sıcaklar geliyor!

“AB Adalet Puan Tablosuna göre Yunanistan yargı süresinin uzunluğunda son sırada!”

Liverpool’un yıldız futbolcusu Diogo Jota trafik kazasında hayatını kaybetti

Özgür Ferhat, Dijital Müşteri Kayıt Zorunluluğunu meclis gündemine taşıdı

Gümülcine ve İskeçe Müftülerinden Leman dergisine tepki

Girit Adası’ndaki yangın yerleşim yerine sıçradı