Anasayfa


12-01-2017
ABTTF Brüksel’e çalışma ziyaretinde bulundu
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 11 Ocak Çarşamba günü Avrupa Birliği’nin (AB) merkezi Brüksel’e çalışma ziyaretinde bulundu.
12 Ocak 2017 Perşembe

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, ABTTF Merkez Ofisi Sorumlusu K. Engin Soyyılmaz’ın da eşlik ettiği çalışma ziyaretinde, Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi milletvekilleri Pál Csáky (EPP, Slovakya) ve Csaba Sógor (EPP, Romanya) ile Temsil Edilmeyen Milletler ve Halklar Örgütü (UNPO) Genel Sekreteri Marino Busdachin ile görüştü.

Çalışma ziyareti kapsamında ilk görüşme, Slovakya’daki Macar azınlığına mensup AP Milletvekili Pál Csáky ile kendisinin çalışma ofisinde gerçekleştirildi. Görüşmede, 19-22 Eylül 2016 tarihlerinde Batı Trakya’ya yapılan keşif ziyareti heyetinde de yer alan Csáky’a bölgede yaşanan son gelişmeleri aktaran ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, Yunanistan’ın Rodop iline bağlı Yassıköy Belediyesi’nin Batı Trakya Türk azınlığına mensup Belediye Başkanı İsmet Kadı’nın resmi plakalı makam aracını belediye sınırları dışında ve kişisel işleri için kullandığı iddiasıyla geçen Aralık ayında polis tarafından gözaltına alındığını, buradaki asıl amacın Batı Trakya Türk azınlığına gözdağı vermek, azınlığı korkutmak ve sürekli baskı altında tutmak olduğunu ifade etti.

Ardından ABTTF heyeti, Romanya’daki Macar azınlığına mensup AP Milletvekili Csaba Sógor ile bir araya geldi. Görüşmede ABTTF Başkanı Habipoğlu, Yunanistan’da Batı Trakya Türk azınlığına yönelik ayrımcılık ve ırkçı söylemlerin devam ettiğini belirterek Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi ile Helsinki İnsan Hakları İzleme Komitesi Yunanistan Gözlemciliği’nin (GHM) 12 Aralık 2016 tarihinde Atina’da birlikte düzenlediği panelin kendisinin ev sahipliğinde 2 Mart 2016 tarihinde AP’de düzenlenen panelde olduğu gibi aralarında aşırı sağcı Altın Şafak Partisine mensup Yunan Parlamentosu üyesi milletvekillerinin de olduğu bir grup tarafından basıldığını, panelin konuşmacılarına yönelik ağır hakaretlerde bulunulduğunu ve tehditler savrulduğunu dile getirdi.

Çalışma ziyareti kapsamında son görüşme, Temsil Edilmeyen Milletler ve Halklar Örgütü (UNPO) Genel Sekreteri Marino Busdachin ile ABTTF Brüksel Temsilciliği’nde gerçekleştirildi. UNPO’da görevli Justine Séran’ın da bulunduğu görüşmede, Busdachin’in de yer aldığı 19-22 Eylül 2016 tarihlerinde Batı Trakya’ya yapılan keşif ziyareti ile Batı Trakya Türk azınlığı ile ilgili güncel gelişmelere dair görüş alışverişinde bulunuldu.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup