Anasayfa

12-01-2017
Deflasyon Aralık'ta durdu...
Yunanistan'da Tüketici Fiyatları Endeksi’nin (TÜFE) aralıkta yıllık bazda değişmemesiyle 45 aydır devam eden deflasyon rallisi sona erdi.
12 Ocak 2017 Perşembe

Yunanistan İstatistik Kurumu'nun (ELSTAT) açıkladığı verilere göre, TÜFE bir önceki aya göre ise yüzde 1 oranında arttı. Böylece, Yunanistan’da TÜFE 2016 yılını ortalama yüzde 0,8 düşüşle kapatmış oldu.

Sözkonusu ayda ev eşyaları yüzde 2,8 azalırken, giyim ve ayakkabıda düşüş yüzde 1,2 oldu. Gıda ve içecek fiyatları ise yüzde 0,8 oranında geriledi. Alkollü içecekler ve tütün ürünlerinde fiyatlar yüzde 2 oranında artış gösterirken, kafe, restoran ve otel fiyatları ise yüzde 1,3 yükseldi.

Ülkede Avrupa Birliği ile uyumlu TÜFE ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,3 yükseliş gösterdi.

Haberler


AB Konseyi Başkanı Costa: Avrupa enerji bağımsızlığını sağlamalı

Eyaletten kuduz aşısı açıklaması

Topsidis, Doğu Makedonya - Trakya’daki ticaret temsilcileriyle görüştü

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesinde genel kurul heyecanı

Yassıköy Belediyesinden çocuklara özel şenlik

Gümülcine’de ’Gelenekten Geleceğe’ paneli ve 23 Nisan resepsiyonu

ABTTF Bakanı Habipoğlu: “Yunanistan azınlık haklarına saygı duymuyor”

İskeçe Türk Birliği futbol takımı Kocaelispor U19 ile karşılaştı

Zeybek, İskeçe Eski Şehir’deki sorunları meclis gündemine taşıdı

Selanik’te çöp konteynerinde uyuyan evsiz son anda kurtarıldı

İskeçe Türk Birliği futbol takımından Kocaeli çıkarması

Batı Trakya Din Görevlileri Derneği Genel Kurulu yapıldı