Anasayfa


12-01-2017
Zeytinburnu’nda Fatih Hacıbedel dönemi
Türkiye’deki Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Zeytinburnu Şubesi Olağan Genel kurulu 11 Ocak Çarşamba günü dernek merkezindeki konferans salonunda gerçekleştirildi. Derneğin yeni başkanı Fatih Hacıbedel oldu.
12 Ocak 2017 Perşembe



Genel kurula katılanlar arasında BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin, Teşkilat Başkanı Musa Yurt, Genel Başkan Yardımcısı H. Vedat Meşeli, Genel Merkez Veznedarı Yrd. Doç Dr. Adnan Apti, Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Hasan Hazıcı, İstanbul Batı Trakya Türkleri Spor Kulübü Başkanı Hakan Güler ve BTTDD Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Şaban Sakalı yer aldı.

Divan Başkanlığına Av. Hüseyin Dilek, Başkan Yardımcılığına Av. Asım Güven ve katip üyeliklere Musa Yurt ile Mehmet Gençoğlu'nun seçilmesi ile başlayan genel kurulda açılış konuşmasını Zeytinburnu Şube Başkanı Besim İsmailbaşa yaptı.

“ZEYTİNBURNU ŞUBESİ CAMİANIN HER ZAMAN LOKOMOTİFİ OLMUŞTUR”

İsmailbaşa “Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Zeytinburnu Şubesi camianın her zaman lokomotifi olmuş, örnek teşkil etmiş bir şubesidir. Bende başkanlık görevime bir virgül koyarak, yeni dönem için başkanlığı yönetimimizin içinden genç bir kardeşime devretmenin de mutluluğunu yaşıyorum. Gençlerimizin devraldıkları bayrağı daha yukarılara taşıyacaklarından en ufak bir şüphem yok. Bizler de abileri olarak her daim yanlarında olacağız” dedi.

“BİZ VATAN KAYBEDEREK BİZE SORULMADAN FİKRİMİZ ALINMADAN YUNANİSTAN’A EMANET EDİLDİK”

BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin de yaptığı konuşmada "Biz camia olarak kendi içimizde belirli sıkıntılar yaşıyoruz, çeşitli sorunlarımız oluyor, insan varlığının mevcut olduğu sürece sorunun birini çözersiniz, karşınıza başka bir sorun çıkar. Ama ülkenin bekası adına, mevcudiyeti adına, var olması adına yapılan mücadelelerin bizim sorunlarımız yanında bizim için anlamının ne olduğunu bu toplum çok iyi biliyor. Biz vatan kaybederek bize sorulmadan fikrimiz alınmadan Yunanistan’a emanet edildik. Siz kalın burada dediler, herkes iki yıl askerlik yapar belki ama biz ömür boyu asker olarak kaldık ve kalmaya da devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece ben Batı Trakya’daki Türk azınlığının kılına dahi zarar gelmeyeceğine inanıyorum” görüşlerine yer verdi.

Son olarak bu sene 10 tane kongreleri hatırlatan Hüseyin sözlerini, “Bu sene başlangıcı Zeytinburnu’nda yaptık. Camiamız adına hayırlı uğurlu olur inşallah. Bu bir nöbet yarışıdır, bayrak yarışıdır, bayrak bugün el değiştiriyor. Tek liste görünüyor, yeni gelecek yönetime şimdiden başarılar diliyorum. Başarılı olması için hep birlikte elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Kongremizin tekrar hayırlı olmasını diliyorum" diyerek tamamladı.

Tek liste ile gidilen BTTDD Zeytinburnu Şubesi, yeni dönem Yönetim Kurulu için Fatih Hacıbedel başkanlığındaki liste oy birliği ile seçilerek, yeni yönetim şu şekilde oluştu:

YÖNETİM KURULU ASİL

1- Murat Bayramoğlu
2- Kenan Mimarlar
3- Hasan Dilek
4- Evren Ocak
5- Hüseyin Koç
6- Selim Ahmedin

YÖNETİM KURULU YEDEK

1- Onur Hüseyinoğlu
2- Mesut Mimarlar
3- Mustafa Ferhatoğlu
4- Hasan Yurt
5- Anıl İsmailbaşa
6- Hüseyin Yılmaz

Denetim Kurulu Asil

1- Besim İsmailbaşa
2- Hamdi Kocaahmet
3- Asım Güven

DENETİM KURULU YEDEK

1- Mustafa Uzun
2- Hakan Güler
3- Ferit Doğan

Disiplin Kurulu Asil

1- Hasan Yazıcı
2- Musa Yurt
3- İskender Fehimoğlu

DİSİPLİN KURULU YEDEK

1- Hamdi Eskioğlu
2- Sedat Ferhatoğlu
3- Osman Yılmaz

Haberler


Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı