Anasayfa


16-01-2017
Trakya İşadamları Derneği’nden “Yeni Dünya Düzeni” başlıklı panel
Yeni kurulan Trakya İşadamları Derneği 13 Ocak Cuma akşamı Gümülcine bulunan Arcadia otelinde “Yeni Dünya Düzeni” konulu bir panel düzenledi.
16 Ocak 2017 Pazartesi



Panele konuşmacı olarak Türkiye’den Erol User katıldı. Aynı zamanda Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Başkan Vekili görevini yürüten User konuşmasında dünya ekonomisi bağlamında Yunanistan’ın ekonomik durumunu değerlendirdi.

“HEDEFİMİZ, HERKESİN EKONOMİK ANLAMDA İYİ SEVİYEDE OLMASIDIR”

Panelin açılış konuşmasını DTİK Yunanistan Temsilciği ve Balkanlar Komite Başkan Yardımcısı Levent Sadık Ahmet yaptı. “Bizim amacımız, dostluk, sevgi ve saygı çerçevesinde Yunanistan ve Batı Trakya genelinde iş yapmaktır” diyen iş adamı Sadık Ahmet, “Krizden hepimiz etkileniyor olabiliriz. Burada bir kişinin iyi olması yetmez herkesin iyi olması gerekir. Hedefimiz, herkesin ekonomik anlamda iyi seviyede olmasıdır. Buradaki enerjimizi diğer dernekler gibi iyi faaliyetlerde bulunarak harcamaktır” görüşlerine yer verdi.

Ayrıca Levent Sadık Ahmet yeni kurulan Trakya İşadamları Derneği’ne katılmak isteyen yatırımcı bayanlara, katılım bedeli ücretinde yüzde 50 oranında indirim yapılacağı müjdesini verdi.

“TRUMP İÇİN EN ÖNEMLİ OLAY ORTADOĞU. ORTADOĞU’NUN KADERİ TÜRKİYE İLE OLAN İLİŞKİLERE BAĞLIDIR”

Daha sonra Dr. Erol User söz alarak konuşmasının ilk bölümünde Amerika’daki seçimlere değindi. User sözlerine şöyle devam etti: “Trump kitleleri ayrıştırıcı söylemler yapmasına rağmen yine de seçimleri kazandı. Trump orta yaş sınıfının oylarını alarak seçimi kazandı. Trump, Hillary Clinton’a karşı büyük bir başarı elde etti. Clinton’un siyasi yaklaşımı devletçi ve statükocuydu ve bundan dolayı da seçimleri kaybetti. ABD bir sistem devletidir. Hiç bir kişi bu sistemi değiştiremez. Kişiler yalnızca sistemin izin verdiği sürece belirli hamleler ve yönlendirmelerde bulunabilirler. Trump için en önemli olay Ortadoğu. Ortadoğu’nun kaderi Türkiye ile olan ilişkilere bağlıdır. Türkiye ile olan ilişkileri güçlü olacaktır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan bölgenin en güçlü lideri olduğuna göre ilişkilere önem verecektir. Önce İŞİD temizlenecektir. PYD için ise Rusya ile işbirliği yapılarak ki ABD’nin de onayını alarak yaz başına kadar bu mümkün olacaktır.”

“SİZLER, BURADAKİ OLANAKLARI TÜRK İŞ ADAMLARINA ANLATINIZ. BURAYA ÖRNEĞİN BİR LOJİSTİK MERKEZİ KURULABİLİR”

Türkiye ile ilgili olarak gözlemlerde bulunan User, “Türkiye’ye büyük görevler düşüyor. Türkiye; seküler, modüler, özgürlükçü Müslüman demokrasisi olarak ortaya çıkmalıdır. Çözüm önerilerine gelince, bölgesel sorunlar Ortadoğu gibi çözülmelidir. Gelir dağılımı bozukluğu düzeltilmelidir. Büyük devletler bir araya gelerek yeni bir düzen oluşturmalıdırlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi, “Dünya beşten büyüktür.” Biz, birbirimize kenetlenmeliyiz. Biz, Türkiyeli’yiz, sizler ise Gümülcine’desiniz. Avrupalı’nın sinerji, bizim bereket dediğimiz olayı gerçekleştirmemiz lazım. Sizler, buradaki olanakları Türk iş adamlarına anlatınız. Buraya örneğin bir lojistik merkezi kurulabilir. Sanayiye dönük yatırımlar yapmak ve istihdam sağlamak gerekmektedir. Biz, artık birbirimizi kıskanmaktan vazgeçmemiz gerekir. Ben, bugün Gümülcine’de bir kahve içtim, bundan sonra bende hepinizin kırk yıl hatırı vardır” diye konuştu.

Toplantı sonunda iş adamı Levent Sadık Ahmet Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı ve Dr. Erol User’e birer plaket takdim etti.

Toplantı sonunda panelistler, katılımcıların sorularını cevapladılar.

Haberler


Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı