Anasayfa


16-01-2017
Bursa derneğinin yeni başkanı Dr. Ali Eminlatif
Türkiye’deki Batı Trakya Türklerinin en yoğun şekilde yaşadığı Bursa’daki Batı Trakya Türkleri derneğinin yeni başkanı aslen Rodop iline bağlı Domruköy’den olan Dr. Ali Eminlatif oldu.
16 Ocak 2017 Pazartesi



Türkiye’deki Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi’nin kongresi 15 Ocak Pazar günü, Bursa’daki Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongre çok sayıda Batı Trakyalının katılımıyla yapıldı.

Hasip Semerci ve Ali Eminlatif isimleri başkanlığında iki listenin yarıştığı kongrede seçimleri Ali Eminlatif’in listesi kazandı. Kongrede BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin yaptığı konuşmada, “SİRİZA tüm söylediklerini unuttu, Çipras Batı Trakya’yı, faşist Kammenos’a emanet etti. Sekiz milletvekilli bir parti, Batı Trakya’yı esir aldı” sözleri damga vurdu.

Batı Trakyalı’ları bir araya getiren 26. Olağan Genel Kurula; BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Tevfik Topçu, Bal-Göç Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan, BTTDD eski Genel Başkanları Dr. Mustafa Rumelili ve Burhaneddin Hakgüder, BTTDD Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Hasanoğlu, Teşkilat Başkanı Musa Yurt, Genel Merkez Denetim Kurulu Başkanı Seyit Saitoğlu ve Denetim Kurulu üyesi Necmettin Kahya, BTTDD Zeytinburnu Şube Başkanı Fatih Hacıbedel, İzmit Şube Başkanı Lütfü Bodur, Zeytinburnu eski şube başkanları Besim İsmailbaşa, Sinan Türkmen çok sayıda siyasi parti temsilcisi ile 1500 civarında Batı Trakyalı katıldı.

Divan Başkanlığına gelen tek öneri ile Cumhuriyet Savcısı Selim Şerif katip üyeliklerine eczacı Zekeriya Kolat ve Ali Mollasalih seçildi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Batı Trakya Türklerinin efsane lideri Dr. Sadık Ahmet ile ebediyete göç etmiş büyükleri için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile genel kurul başladı.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi’nin 25. dönem faaliyetlerinin anlatıldığı sinevizyon sunumundan sonra söz alan şube başkanı Şükrü Köse, 2011 yılından bu yana gerçekleştirdikleri faaliyetlerde kendilerine destek veren hemşehrilerine teşekkür etti.

Ardından BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin söz alarak, “Bizler vatan kaybetmenin ne demek olduğunu en iyi bilen insanlarız, son vatanımızda da milim toprak kaybına, hak kaybına tahammülü olacak en son insanlarız. Bugün burada 13 şubemizden birisi olan, Bursa şubemizde genel kurulumuzu icra ediyoruz. Bu yıl 10 şubemizde genel kurulumuz var. Startı Zeytinburnu şubesinde verdik. Fatih Hacıbedel kardeşimiz, Besim başkanımızdan bayrağı devraldı. Bugün de ikinci şube kongremizi icra ediyoruz. Bayrağı teslim alan arkadaşlarımız, burada da daha iyi neler yaparız iddiası ile teslim alacaklar. Kim seçilir buna tabii ki genel kurulumuz, yani sizler, derneğimizin gerçek sahipleri, Bursa'nın değerli üyeleri karar vereceksiniz. Seçilen hepimizin başkanı olacak. Kaybeden üzülmeyecek. Kazanan böbürlenmeyecek” diye konuştu.

“SİRİZA TÜM SÖYLEDİKLERİNİ UNUTTU, ÇİPRAS BATI TRAKYA’YI, FAŞİST KAMMENOS’A EMANET ETTİ”

Yunanistan’da Aleksis Çipras’ın Başbakan olmasıyla birlikte umutlandıklarını dile getiren Hüseyin sözlerine şöyle devam etti: “Neden umutlandık biliyormusunuz? Çünkü izlediğimiz SİRİZA partisinin çalışma komiteleri diyorlardı ki; ‘Türk etnik kimliği tanınmalı. Azınlık derneklerine tabelaları iade edilmeli. Azınlık müftüsünü seçmeli. Azınlık okullarının açılması teşvik edilmeli. Azınlığa iki dilli anaokulu imkanı tanınmalı. Vakıf mallarını azınlık seçtiği yöneticilerle yönetmeli.’ İşte dedik bizim dediklerimizi diyen, bizimle aynı dili kullananlar iktidara geliyor. Batı Trakya huzura kavuşacak. Batı Trakyalı mutlu olacak. Sonuç ne oldu biliyor musunuz? SİRİZA tüm söylediklerini unuttu, Çipras Batı Trakya’yı, Faşist Kammenos’a emanet etti. 8 milletvekilli bir parti, Batı Trakya’yı esir aldı.”

Daha sonra sırası ile Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Tevfik Topçu ve Ak Parti İl Başkanı Cemallettin Torun birer selamlama konuşması yaptı.

Gündemin devam eden maddeleri gereği yapılan faaliyet, hesap ve denetim raporu müzakerelerinden sonra raporlar oy birliği ile kabul edilerek Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 25. dönem yönetim kurulu ibra edildi.

Divan heyeti ilk sözü başkan adaylarından Dr. Ali Eminlatif'e verdi. Dr. Ali Eminlatif kendini tanıttıktan sonra, Bursa'da Batı Trakya camiasında oluşmuş olan ayrılıkları sona erdirmek ve tüm camiayı kucaklamak için ekibi ile birlikte aday olduklarını söyledi. Eminlatif, “Hemşerilerimizin istedikleri zaman bir araya geleceği, kültürel etkinliklerin yapılacağı, içinde müzesi, konferans salonu, gençlerimiz için kursların olduğu bir Batı Trakya Evini açma sözü veriyorum. Bunun yanında hemşehrilerimizin yaşadığı sorunların başında gelen ikamet tezkeresi sorunları, sağlık ve çalışma izniyle ilgili sorunlarda kendilerine yardımcı olacak komiteleri belirledik. Tüm hemşerilerimizin her sorunun bire bir takibini yapacağız” dedi.

Daha sonra söz alan diğer başkan adayı Hasip Semerci'de proje ve vaadlerini içeren konuşmasını yaptıktan sonra seçime geçildi.

İki adaylı gerçekleşen Bursa Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 26. Dönem Olağan Genel Kurulunda kullanılan 949 oyun sonunda Dr. Ali Eminlatif 505 oy alarak ipi göğüsledi. Diğer aday Hasip Semerci 431 oy alırken 13 oy da geçersiz sayıldı.

Dr. Ali Eminlatif Başkanlığı’ndaki yönetim kurulu şu şekilde oluştu:

YÖNETİM KURULU ASİL

1- İsmail Hayat
2- Hasan Ali Çavuş
3- Yrd. Doç. Ahmet Serdar
4- Gökhan Çobanoğlu
5- Ramadan Eminoğlu
6- Mustafa Köse Ahmet

YÖNETİM KURULU YEDEK

1- Hasan Bostancı
2- Ali Uysal
3- Mustafa Özbek
4- Sabri Gökay
5- Atilla Tahsin
6- Mustafa Ahmet

DENETİM KURULU ASİL

1- Halil Nezir Mehmet
2- İsmail Çilingir
3- Naim Karagöz

DENETİM KURULU YEDEK

1- Ahmet Raif
2- Beyhan Bulut
3- Bünyamin Ayaz

Disiplin Kurulu Asil

1- Hüseyin Hacıoğlu
2- Metin Sarıcalı
3- Recep Bölükbaşı

DİSİPLİN KURULU YEDEK

1- Zekeriya Kolat
2- Necati Biçer
3- Hasan Çakır


Haberler


Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı