Anasayfa


19-05-2015
Milletvekili Karayusuf ‘Azınlık Eğitimi’ni yazdı
Rodop Milletvekili Ayhan Karayusuf “Azınlık eğitimi: Dünden Yansımalar, Yarın İçin Düşünceler” başlıklı bir yazı yayımladı.
19 Mayıs 2015 Salı

Karayusuf, azınlık eğitimiyle ilgili olarak kaleme aldığı yazıyı sosyal medya hesabında paylaştı.

Karayusuf yazısında, Batı Trakya’daki azınlık eğitiminin özel durumu nedeniyle ve modern toplum şartlarının dayatması sonucunda, çağdaş eğitim gereksinimlerinin dışına itildiğini dile getirdi.

Azınlık eğitiminin bire bir yaşadığı problemlerin üzerine gidilmediğinden ve bu problemlerin nedenleri araştırılmadığından bugüne kadar hiçbir başarı elde edilmediğini kaydeden Karayusuf, azınlık eğitiminde çözüm bekleyen sorunların arttığını belirtti.

“Geçmişte, azınlık eğitimini kapsayan başarı derecesi düşük eğitim programlar azınlık eğitiminin problemlerine çözüm getirmeyi hedef almış, ancak yetersiz kalmıştır” diyen milletvekili yazısında şu görüşlere yer verdi: “Bu programları yönetenler azınlık eğitimine önemli ölçüde katkı sağlayamamıştır. Sonuç olarak bugün, azınlık ögrencileri ülke bazındaki öğrenci gruplarına kıyasla, öğrenim mahrumiyetinin tüm karakteristik özelliklerini taşır. Bu da, dokuz yıllık zorunlu eğitimini tamamlayan bir azınlık öğrencisini, toplumsal ve mesleki dışlanma gibi birçok sorunla boğuşmasına sebep olmaktadır.”

“ANAOKULU KONUSUNDA HİÇBİR CİDDİ ÇALIŞMA YAPILMAMIŞTIR”

Okul öncesi eğitime de değinen Karayusuf, “Geçmiş yıllarda çift dilli eğitim konusunda hiçbir ciddi çalışma ve girişim olmamıştır. Azınlık çocuklarının anaokul eğitimini desteklemek açısından, bugün devlet anaokullarındaki eğitim kadrolarına ülke üniversitelerinin okul öncesi eğitimi bölümlerinden mezun olmuş azınlık mensubu ögretmelerin yerleştirilmesi ilk etapta acil bir önlem olabilir. Böylece, azınlık çocukları eğitim sürecinin daha ilk aşamasından çift dilli eğitime uyum sağlayacak ve eğitimlerinin ileriki aşamalarında, iki dilde de öğrenim ihtiyaçlarına daha kolay karşılık verebileceklerdir. Çift dilli devlet anaokulları bölgemiz için önemli ve bir o kadar da acil ihtiyaçtır.” ifadelerini kullandı.

“AZINLIK EĞİTİMİ TÜM BOYUTLARIYLA ELE ALINMALI”

Azınlık eğitimi ile ilgili yazısının son bölümünde Milletvekili Ayhan Karayusuf şu görüşlere yer verdi: “Azınlık eğitimi problemleri karmaşık olması sebebiyle kelimeler sayılı ve az olmalı, en önemlisi de kalıcı çözümle doğru sonuca ulaşılmalıdır. Rutin, katılaşmış fikirler, şüpheler, önlemlere sebep olan korkular ve en önemlisi de, önemli siyasi kararlar için olan isteksizlik problemin başlıca sebepleridir. Sol bir iktidar öncekiler gibi olmamalıdır. Ülke eğitim sisteminin iyileştirilmesi ve sağlamlaştırılması, azınlık eğitiminin tüm boyutlarıyla ele alınması sol iktidarın görevidir.” diyerek tamamladı.

Haberler


BTAYTD’dan Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’a ziyaret

Fenerbahçe Beko 5 yıl sonra Dörtlü Final’de

Olimpiakos, Dörtlü Final’e kaldı

‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın finali Omurluköy’de

Okul Aile Birliğinden Mustafa Trampa ziyareti

Atina Belediye Başkanı Dukas’dan İBB Başkanı İmamoğlu’na tebrik ziyareti

Edirne’de ‘Rodop: Bir Sıradağ 15 Fotoğrafçı’ sergisi

Miçotakis: ‘Türkiye ile ilişkilerde olumlu atmosfer devam ediyor’

Büyük Müsellim’deki geleneksel Hıdırellez etkinliği 14 Mayıs’ta

Baran: ‘Kipi Sınır Kapısında özel tedbirler alınacak’

Eyalet Başkanı ve Başkan Yardımcısından doludan zarar gören bölgelere ziyaret

Mikrobiyologlar ülke genelinde greve gitti