Anasayfa

18-01-2017
Yine Altın Şafak, yine baskın!...
Atina’da, göçmen çocukların eğitim gördüğü bir ilkokul, ırkçı Altın Şafak üyeleri tarafından basıldı.
18 Ocak 2017 Çarşamba



Aralarında Altın Şafak milletvekili Yannis Lagos’un da bulunduğu yaklaşık 40 kişilik grup, Atina'nın Perama bölgesinde, göçmen çocukların da eğitim gördüğü İkonio İlkokuluna gelerek öğretmen ve velilerle tartıştıktan sonra sınıflara girdi.

Ders saatinde meydana gelen ve öğrencilerin gözü önünde yaşanan olayda, göçmen çocukların devlet okuluna gelmesine itiraz eden ırkçı grubun kendilerini engellemek isteyen bazı öğretmen ve velileri darbettiği ifade edildi.

Eğitim Bakanlığınca olayla ilgili yapılan açıklamada, Neo İkonio İlkokulunun göçmen çocukların eğitimi için devlet tarafından tahsis edildiği belirtilerek, Altın Şafak üyelerince gerçekleştirilen saldırının kınandığı ifade edildi.

Eğitim Bakanlığı Genel Sekreteri Yannis Pantis de basına yaptığı açıklamada, Yunan devletinin uluslararası anlaşma ve ahlak kuralları kapsamında bütün göçmen çocuklara eğitim verme yükümlülüğü bulunduğunu vurgulayarak, "Altın Şafakçıların Yannis Lagos başkanlığındaki bugünkü hareketi göçmen çocukların öğrenim görmesini engellemeyecek. Şiddet ve ırkçı gösterilerin okullarda yeri yoktur" ifadelerini kullandı.

Altın Şafakçılar, kısa bir süre önce de, Atina’da, Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi’nin, Helsinki İnsan Hakları Komitesi ile Atina Gazeteciler Birliği salonunda düzenlediği paneli basmıştı. Aralarında parti milletvekillerinin de bulunduğu ırkçı grup, sloganlar eşliğinde gerçekleştirdiği eylemden sonra salondan ayrılmıştı.

Haberler


DEB Partisi’nden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri işbirliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar

Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale

İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı

Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı