Anasayfa

20-01-2017
İskeçe Türk Kadınları Kültür Derneği, Yargıtay kararını bekliyor
İsmindeki "Türk" kelimesi nedeniyle kurulmasına izin verilmeyen İskeçe İli Türk Kadınları Kültür Derneği'nin davası, asliye hukuk ve istinaf mahkemesinden sonra şimdi de Yargıtay'da (Arios Pagos). Azınlıkta, 13 Ocak Cuma günü temyiz dilekçesini görüşen Yargıtay'ın alacağı karar merakla bekleniyor.
20 Ocak 2017 Cuma

Derneğin avukatı Ahmet Kara, İskeçe İli Türk Kadınları Kültür Derneği'nin dava süreciyle ilgili olarak GÜNDEM'e konuştu.

Söz konusu derneğin kurulması için ilk başvurunun 2010 yılının Kasım ayında İskeçe Tek Hakimli Asliye Hukuk Mahkemesi'ne yapıldığını söyleyen avukat Kara, "Mahkeme 2011 yılı içerisinde bu konuyu görüştü ve derneğin isminde Türk kelimesi olmasından dolayı ve kamu düzenine aykırı ve yanıltıcı bir isim olduğu gerekçesiyle reddetti. Daha sonra dava İstinaf Mahkemesi'ne götürüldü. İstinaf Mahkekemesi de bir önceki mahkeme kararını biraz değiştirerek, bu derneğin kurulmasına izin vermedi. Nihayetinde araya avukatların grevleri girdi. Ardından 2016 yılının Nisan ayında davayı Yargıtay'a sunduk." açıklamasında bulundu.

Kara, "Yargıtay'da temyiz dilekçemiz 13 Ocak Cuma günü görüşüldü. Şu anda hepimiz buradan çıkacak olan kararı bekliyoruz." dedi.

"BİZLER BU DERNEÄžİN KURULMASINA İZİN VERİLMESİNİ BEKLİYORUZ"

Bu davanın son derece önemli olduğunun altını çizen Kara sözlerine şöyle devam etti: "Bu davanın önemi şu; 2007 ve 2008 gerek Evros Azınlık ve gerekse Rodop İli Türk Kadınları Kültür Derneği kararlarına baktığımızda, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) lehlerine sonuçlanmış olan kararlar var. Maalesef Yunanistan, AİHM kararlarının kendilerini bağlamadığı görüşünü savunarak, ikinci aşamada da bu derneklerin dilekçelerini reddetmişti. Dolayısıyla bizler İskeçe İli Türk Kadınları Kültür Derneği'nin Yargıtay'dan dönmesini ve bu derneğin kurulmasına izin verilmesini bekliyoruz. Ümidimiz, bir kez daha AİHM'ne gitmeye gerek kalmadan iç hukukta bu işin halledilmedisidir. Yargıtay, bundan önce verilmiş olan kararları gözönünde bulundurarak, umuyoruz ki bundan önce Asliye ve İstinaf mahkemelerinin vermiş olduğu kararların yanlış olduğunu tespit eder ve böylece derneğin kurulması yönünde de adım atılmış olur."

Haberler


DEB Partisi’nden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri işbirliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar

Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale

İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı

Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı