Anasayfa

26-01-2017
Lütfi Mestan'dan Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev'e sitem...
Bulgaristan'daki Türklerin oluşturduğu DOST Partisi Genel Başkanı Lütfi Mestan'n, yeni göreve başlayan Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev’e yazdığı mektupta, Halk Meclisi konuşması sırasında Bulgaristan Türkleri'nden ve dini önderlerden bahsetmemesini eleştirdi.
26 Ocak 2017 Perşembe

Genel Başkan Mestan mektubunda, "Her ne kadar başka bir adaya oy veren ya da hiç oy hakkını kullanmayan 4.785.279 Bulgaristan vatandaşından, yani yüzde 69.87'lik kısmından biri olsam da, bugün sizlerin yemin töreninize milletvekili olarak gereken saygıyla Halk Meclisi'nin oturumuna katıldım. İlk başta, devlete ve kurumlarına olan saygı kültürünü bende geliştiren anne ve babamdan aldığım terbiyeden dolayı ve ikinci olarak da seçildiğiniz andan itibaren sadece size oy verenleri değil, doğal olarak tüm Bulgaristan vatandaşlarını temsil edeceğiniz anlayışım doğrultusunda hareket ettim. Anayasa gereği, Cumhurbaşkanı etnik, dini ve kültürel farklılıklar ile ulusun birliğini temsil etmektedir." ifadelerine yer verdi.

"Halk Meclisi'nin kürsüsünden yaptığınız ilk resmi konuşmada devlet protokolü uyarınca, sizler sadece mantıksal olarak değil, anayasal olarak da gerekli saygıyla tüm resmi kişi ve kurumlara, buna Bulgar Ortodoks Kilisesi Patriği Hazretleri de dahil seslendiniz." diyen Mestan mektubunda şu ifadeleri kullandı: "Ancak Sayın Cumhurbaşkanı sizleri onurlandırmaya gelen Bulgaristan Cumhuriyeti'ndeki diğer dini mezheplerin önderlerini selamlamayı unuttunuz. Gözünüzün önündeydiler, ama sizler onları görmediniz; yaklaşık 1 milyon Bulgaristan Müslümanının Başmüftüsü Dr. Mustafa Hacı'yı ve tabi ki Katolik, Protestan ve diğer mezheplerin önderleri. Hatta 'Ruhani önderler' diye toplu bir hitap anayasal yükümlülüğünüz gereği tüm Bulgaristan vatandaşlarının Cumhurbaşkanı olduğunuzu kapsayacaktı. Ne yazık ki yapmadınız. Etnik dini ve kültürel farklılıklarımıza rağmen biz de, hepimizin vatanı olan Bulgaristan'ın evlatlarıyız, yani eşit haklara sahip Bulgaristan vatandaşlarıyız."

Haberler


Yunanistan ile Türkiye arasında turizm ilişkileri hareketleniyor

Meriç ilinde 10 bin euroluk yerleşim teşviki ilgi görmedi

Rusya – Ukrayna arasındaki barış müzakereleri için gözler Türkiye’ye çevrildi

İTB’de Anneler Günü coşkusu

Terör örgütü PKK fesih kararını açıkladı, silahlar bırakıldı

ABD - Çin karşılıklı gümrük vergilerini 90 gün için düşürecek

Gümülcine’de “Yapay Zeka Çağı” konferansı düzenleniyor

BTAYTD Kadınlar Kolundan Anneler Günü etkinliği

Bir yılda 1,5 milyon Türk turist Yunanistan’ı ziyaret etti

Pakistan ve Hindistan ateşkes konusunda anlaştı

DEB Partisi EFA’nın yönetim kuruluna seçildi

İlayda Ünal, Hanımeli Derneği yönetimini başkonsolosluk konutunda ağırladı