Anasayfa


19-05-2015
Koyunköy, Paşevik ve Aren Mahalle hatimlerine yoğun ilgi
İskeçe Seçilmiş Müftülüğü’ne bağlı İskeçe’deki Kur’an kursu öğrencilerinin hatim törenleri büyük bir coşkuyla devam ediyor.
19 Mayıs 2015 Salı

İskeçe Müftülüğü’ne bağlı Kur’an kursu öğrencilerinin hatim törenleri coşkuyla devam ediyor. Geçtiğimiz haftasonu İskeçe iline bağlı Koyunköy, Paşevik köyleriyle, Arenmahalle’de düzenlenen hatim törenlerine bölge halkı büyük ilgi gösterdi.

KOYUNKÖY HATİMİ
Koyunköy’deki Kur'an kursu öğrenci velilerinin Koyunköy camisinde düzenlediği hatim törenine bölge halkı yoğun ilgi gösterdi.

İskeçe Müftülüğü’ne bağlı Kur'an kursunda, toplam 41 öğrenci Kur’an-ı Kerim’i hatim etti. Tören sırasında kurs öğrencileri Kur’an-ı Kerim’den ayetler ve şiirler okudu.
Koyunköy’deki hatim törenine Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt ve diğer azınlık kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

ARENMAHALLE HATİMİ
17 Mayıs Pazar günü İskeçe Arenmahalle de, hatim töreni düzenleyen bölgeler arasında yer aldı. İskeçe halkının yoğun ilgi gösterdiği hatim töreninde, İskeçe Müftülüğü’ne bağlı Kur'an kursu öğrenci velileri Kur’an-ı Kerim’i hatim etmiş öğrenciler için tören düzenledi.

Etkinliğe İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kara ve DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu katıldı.
Hatim duasının ardından, katılımcılara geleneksel etli pilav ile ayran ikramı yapıldı.

PAŞEVİK HATİMİ
Aynı gün bir diğer hatim etkinliği de Paşevik köyünde gerçekleşti. İskeçe ilinin Balkan kolu köylerinden Paşevik’teki Kur'an kursu öğrenci velileri köy camisinde hatim töreni düzenledi. İskeçe Müftülüğü’ne bağlı Kur'an kursu öğrencilerinin hatim törenine bölge halkı yoğun ilgi gösterdi.

Paşevik köyündeki hatim etkinliğine İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kara ve diğer yerel yöneticiler katıldı.

Hatim töreninde yapılan konuşmalarda, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Öğle namazından sonra konuklara geleneksel etli pilav ve ayram ikram edildi.

Haberler


Tarım Bakanı Avgenakis Gümülcine’ye geliyor

Sağlık Bakanlığı ‘çöl tozu’ için uyardı!

Varufakis, kendisine yasak getiren Almanya’ya dava açtı

Özgür Ferhat’tan doludan etkilenen çiftçilere açıklama

Kuzey Makedonya’daki çifte seçimde ana muhalefet partisinin lideri zafer ilan etti

BTAYTD’dan Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’a ziyaret

Fenerbahçe Beko 5 yıl sonra Dörtlü Final’de

Olimpiakos, Dörtlü Final’e kaldı

‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın finali Omurluköy’de

Okul Aile Birliğinden Mustafa Trampa ziyareti

Atina Belediye Başkanı Dukas’dan İBB Başkanı İmamoğlu’na tebrik ziyareti

Edirne’de ‘Rodop: Bir Sıradağ 15 Fotoğrafçı’ sergisi