Anasayfa

31-01-2017
Κozlukebir köyünde bir ev yandı
Rodop iline bağlı Kozlukebir köyünde 27 Ocak Cuma günü sabaha karşı çıkan yangında bir ev kül oldu.
31 Ocak 2017 Salı



Sabaha karşı bir aile bireyinin ısınmak için sobayı tekrar yakması sonucu, baca da alevler içinde kaldı. Bunun üzerine yangın tüm evi sardı ve beş aile üyesinin yaşadığı ev eşyalarıyla birlikte tamamen yandı. Yangın komşular tarafından fark edildikten sonra hemen Gümülcine İtfaiye Dairesi'nden yardım istendi.

Olay yerine gelen itrafiye ekibi hemen söndürmen çalışamalarına başladı. Ancak yangın kısa sürede evin tamamını sararak büyük zarara neden oldu. Tüm müdahalelere rağmen ev kullanılamaz hale geldi.

Yanan evde eşini kaybetmiş yaşlı bir nine, hiç evlenmemiş oğlu, ölmüş büyük oğlunun eşi ve iki torunu kalıyordu. Evsiz kalan aile fertlerinden yaşlı nine ile bekar oğlu, evin yanında bulunan, depo olarak kullanılan ve köylüler tarafından temizlenen küçük bir odaya geçici olarak yerleştirildiler.

Gelin ve torunlar ise Sirkeli köyüne abeylerinin yanına götürüldüler. Ev tamir edilene kadar geçici olarak orada kalacakları öğrenildi.

YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

Edinilen bilgiler göre aile fertlerinin ruhsal durumlarının iyi olmadığı belirtiliyor. Bundan dolayı talihsiz aile için Kozlukebir Kadınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bir yardım kampanyası başlatıldı. Kampanya ileilgili olarak dernek tarafından şu yazılı açıklama yapıldı:

"27 Ocak sabahı saat 06:00 civarinda çıkan yangın sonucunda Kozlukebir köyünde bir ailenin evi alevlere teslim olmuş ve kullanılamıyacak hale gelmiştir. Dernek olarak bir yardım kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Yardım etmek isteyenler 6908530592-6931095951 numaralı telefonlara ulaşabilirler."

Haberler


Gümülcine’de Poşpoş Çayı’nda kaybolan sürücü aranıyor

GSEE Başkanı’nın banka hesapları zimmet şüphesiyle donduruldu

Rahmi Ali’den yeni kitap

DMT Eyaletinde müzelere dijital dönüşüm: 1,3 milyon euroluk proje onaylandı

Erdoğan – Miçotakis görüşmesi 11 Şubat’ta Ankara’da

İTB Başkanı Abdurahimoğlu GAT Selanik bürosunda öğrencilerle buluştu

Dendias: “Türkiye’yi dışlamak istemiyoruz ancak bunun şartı uluslararası deniz hukuku”

’Üniversite ve Şehir Tanıtımı’ etkinliği Gümülcine ile devam ediyor

Şiddetli yağış ve fırtına ülke genelinde etkisini gösterdi

İskeçe’de sağanak yağmur sorunlara neden oldu: Yollar kapandı, evleri su bastı

Samaras: ’Türkiye ile dostluktan söz etmemiz ne kadar mantıklı?’

Kozlukebir Belediyesine sözleşmeli personel alındı