Anasayfa

31-01-2017
İlhan Ahmet: "Tütüncüye ve kirazcıya zarar parası yolda!"
Demokratik İttifak Milletvekili İlhan Ahmet, Rodop ilindeki yüzlerce tütün ve kiraz üreticisini yakından ilgilendiren zarar tazminatları konusunda açıklamalarda bulundu.
31 Ocak 2017 Salı

Milletvekili İlhan Ahmet, tütün üreticilerinin Şubat ayı sonu, kiraz üreticilerinin ise Mart ayı sonunda zarar paralarının yatırılacağını açıkladı.

Atina'da 26 Ocak Perşembe günü Yunanistan Tarım Tazminatları Kurumu (ELGA) Müdürü ile biraraya gelen İlhan Ahmet, hak sahibi tütün ve kiraz üreticilerinin zaralarının tazmini için belirlenen ödeme takvimiyle ilgili çeşitli temaslarda bulundu.

"TÜTÜNCÜNÜN ZARARI KİLO BAŞI 3,72 EURO'DAN TAZMİN EDİLECEK"

Buna göre, zarar tespit çalışmaları neticesinde tazminat hakkı kazanan tütün üreticilerinin Şubat ayının ilk haftası ilan edileceği, aynı ayın son haftası ise kilo başına 3,72 eurodan ödemelerin yapılacağı belirtildi. Bu miktarın, dönüm başı 140-150 kilo baz alınarak hesaplanacağı da kaydedildi.

"ZARAR TAZMİNATINA HAK KAZANAN KİRAZCILARA ÖDEMELER MART SONUNDA"

Diğer yandan zarar tespit çalışmları süren kiraz üreticilerinden, tazminat hakkı kazananların ve miktarın Şubat ayı sonunda ilan edileceği, hak sahibi olanlara ödemelerin ise Mart ayı sonunda yapılacağı ifade edildi.

"TAZMİNAT BEDELLERİ ADİL BİR ŞEKİLDE BELİRLENMELİ!"

Görüşmede İlhan Ahmet, konuyla ilgili yatırdığı soru önergelerini de hatırlatarak, ELGA'nın tütün ve kiraz üreticilerinin 7 - 8 aydır süren tazminat bekleyişini geç de olsa karşılama hazırlığı içinde olmasını memnuniyet verici olarak değerlendirdi. Milletvekili ayrıca, hak sahipleri için zarar yüzdelerinin, hakkaniyetli ve adil bir şekilde belirlenmesi gerektiğine vurguladı.

Haberler


Gümülcine’de Poşpoş Çayı’nda kaybolan sürücü aranıyor

GSEE Başkanı’nın banka hesapları zimmet şüphesiyle donduruldu

Rahmi Ali’den yeni kitap

DMT Eyaletinde müzelere dijital dönüşüm: 1,3 milyon euroluk proje onaylandı

Erdoğan – Miçotakis görüşmesi 11 Şubat’ta Ankara’da

İTB Başkanı Abdurahimoğlu GAT Selanik bürosunda öğrencilerle buluştu

Dendias: “Türkiye’yi dışlamak istemiyoruz ancak bunun şartı uluslararası deniz hukuku”

’Üniversite ve Şehir Tanıtımı’ etkinliği Gümülcine ile devam ediyor

Şiddetli yağış ve fırtına ülke genelinde etkisini gösterdi

İskeçe’de sağanak yağmur sorunlara neden oldu: Yollar kapandı, evleri su bastı

Samaras: ’Türkiye ile dostluktan söz etmemiz ne kadar mantıklı?’

Kozlukebir Belediyesine sözleşmeli personel alındı