Anasayfa

31-01-2017
Çalışma Bakan Yardımcısı'nın ziyaretine sosyal güvenlik yasasına tepkiler damga vurdu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Tasos Petropulos, Gümülcine ziyaretinde temaslarda bulundu ve çalışanların sorun ve beklentilerini dinledi.
31 Ocak 2017 Salı



27 Ocak Cuma günü Gümülcine'yi ziyaret eden bakan yardımcısı Petropulos, Rodop Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda mesleki kuruluşlar ve çiftçi temsilcileriyle biraraya geldi. Yapılan toplantıda özellikle sosyal güvenlik yasası ele alındı. Bakan yardımcısı Petropulos hayata geçirilen Ortak Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Avrupa'da kendi alanında yapılan en önemli reform olduğunu söyledi. Petropulos şöyle dedi: "Bu büyük bir değişiklik ve reform. Önümüzdeki günlerde çalışanlar sosyal güvenlik primlerinin ne kadar olduğunu ve yeni uygulamayla ilgili ayrıntıları öğrenecekler. Herkes için gerçek anlaşılacaktır. Gelecekte emeklilik kurumu ve düzenlemesi çok daha sağlıklı bir şekilde çalışacaktır. Doktor, avukat ve mühendisler için biraz daha ağır şartlar var." petropulos, maliyeye ve sigortalara borcu olanlar için hükümet olarak en uygun şartlarda ödeme düzenlemesi yapmak istediklerini belirterek, bu konuda kreditörlerle görüştüklerini ve müzakere ettiklerini ifade etti.

Bu arada Çalışma Bakan Yardımcısı Petropulos'un, esnaf ve sanatkarlar odasına gelişi sırasında Rodop ilinden yaklaşık 100 kadar çiftçi protesto gösterisi yaptı. Traktörleriyle şehir merkezine gelen çiftçiler bakanın bulunduğu esnaf ve sanatkarla odasının bulunduğu yerde yaklaşık iki saat boyunca hükümet aleyhine slogan attı. Bu arada polis ise çiftçileri binanın girişine yaklaştırmamak için yoğun güvenlik önlemleri aldı. gösteri yapan çiftçilerin temsilcileri bakan yardımcısıyla görüşerek taleplerini ilettiler ve kendisiyle önümüzdeki günlerde Selanik'te yapılacak fuarda tekrar görüşmek istediklerini ifade ettiler.

Çalışma Bakan Yardımcısı Petropulos, Gümülcine ziyaretinde sanayi bölgesinde de temaslarda bulundu.

Haberler


DEB Partisi’nden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri işbirliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar

Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale

İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı

Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı