Anasayfa


19-05-2015
Önder Mümin’den değerlendirme toplantısı
Doğu Makedonya Trakya Eyalet Meclis Üyesi Önder Mümin, 19 Mayıs Pazartesi günü eyalet seçimlerinin birinci yıldönümünde değerlendirme toplantısı düzenledi.
19 Mayıs 2015 Salı

Doğu Makedonya Trakya Eyalet Meclis Üyesi Önder Mümin, 19 Mayıs Pazartesi günü eyalet seçimlerinin birinci yıldönümünde değerlendirme toplantısı düzenledi.

Önder Mümin, Rodop ilinin Yassıköy belediyesine bağlı Sendelli köyündeki bir aile lokantasında gerçekleştirdiği yemekli toplantıya büyük çoğunluğu gençlerden oluşan çok sayıda kişi katıldı. Toplantıya katılanlar arasında Eyalet Başkan Yardımcısı Mustafa Katrancı da yer aldı.

Önder Mümin burada yaptığı konuşmada, her zaman siyasette ve yerel yönetimde tek başlılığa karşı olduklarını belirterek, gençlerin bundan sonra aktif olarak politikada yer almaları gerektiğini dile getirdi.

“BİZLER BULUNDUĞUMUZ YERLERDE SESİNİZ OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

“İktidar olsun muhalefet olsun bizim için hepsi eşittir, azınlık meselelerinde ise mesajımız birlik ve beraberliktir” diyen Mümin sözlerine şöyle devam etti: “Azınlık meselesi hepimizin meselesidir. Ben sizlerin içinden de ileride bir milletvekilinin, bir belediye başkanının ya da yeni eyalet meclis üyesinin çıkacağına inanıyorum. Bu doğrultuda sizlerin de çalışması gerekir. Çünkü bizler tek bir kişi olarak hiç bir şeyi başaramayız. Yapacağımız her türlü girişimi toplu şekilde yapmamız gerekir diye düşünüyorum. Toplu bir şekilde hareket etmeliyiz. Sizlerden isteğimiz, bulunduğunuz bölgelerde bizlerin sesi ve kulağı olmanızı istiyoruz. Aynı şekilde bizler de bulunduğumuz yerlerde sizlerin sesi ve kulağı olmaya çalışacağız.”

Bu toplantıyı azınlığın bir gençlik hareketi olarak gördüğünü kaydeden Mümin, “Biz bunu başarmak istiyoruz. Azınlık sorunları çok. Bu hareketi daha ileriki aşamalara götürmek istiyoruz. Burada kalmayalım. Ben bu toplantının bir yıl sonra 18 Mayıs’ta tekrarlanmasını istiyorum.” diye konuştu.

“MUHALEFET DEMOKRASİNİN KAYNAĞI VE TEMELİDİR”

Şahsi veya toplumsal sorunların olması halinde vatandaşların kendilerine başvurmalarını istediğini dile getiren Önder Mümin, ellerinde sihirli değnek olmadığını ancak iyi niyetli olduklarını ifade etti. Mümin şunları söyledi: “Bizler iyiniyetle çalışmak ve halkımıza hizmet etmek istiyoruz. Başarılı olabileceğimize inanıyorum. Demokratik ortamlarda muhalefetler de olacak. Bizim yaptığımız icraatları beğenmeyenler de olacak. Bugün sosyal medyada bir teşekkür mesajı yayınladım. Buna muhalefet olanlar da var. Ama hepsinin canları sağolsun, muhalefet demokrasinin kaynağı ve temelidir.”

“HER KONUDA EYALET YETKİLİ DEĞİLDİR”

Eyalet yönetiminin bugüne kadar yapılan ve yapılmak istenen icraatlarına da değinen eyalet meclis üyesi Önder Mümin, “Yassıköy belediyesindeki yolların ıslahı için 150 bin euroluk çalışma yapılacak. En kısa zamanda da Arabacıköy’de Pazar kurma çalışmamız var. Kurcalı köyü bölgesinde çok kısa zamanda nar kooperatifi kuruyoruz. Benzerini Musacık köyünde patates üretimiyle ilgili yapmak istiyoruz. Kalfa köyünden, Kozlukebir köyüne kadar sorunlu çaylar, yani ıslah edilmesi gereken ve altyapı çalışması yapılması gereken çay ve dereler var. İnşallah bu bölgelere müdahelede bulunacağız. Çünkü eyalet başkanımızın bu konuda verdiği sözleri var. Burada son olarak şunu da söylemek istiyorum; eyaletin de yetki alanları sınırlıdır, her konuda eyalet yetkili değildir.”

Haberler


Tarım Bakanı Avgenakis Gümülcine’ye geliyor

Sağlık Bakanlığı ‘çöl tozu’ için uyardı!

Varufakis, kendisine yasak getiren Almanya’ya dava açtı

Özgür Ferhat’tan doludan etkilenen çiftçilere açıklama

Kuzey Makedonya’daki çifte seçimde ana muhalefet partisinin lideri zafer ilan etti

BTAYTD’dan Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’a ziyaret

Fenerbahçe Beko 5 yıl sonra Dörtlü Final’de

Olimpiakos, Dörtlü Final’e kaldı

‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın finali Omurluköy’de

Okul Aile Birliğinden Mustafa Trampa ziyareti

Atina Belediye Başkanı Dukas’dan İBB Başkanı İmamoğlu’na tebrik ziyareti

Edirne’de ‘Rodop: Bir Sıradağ 15 Fotoğrafçı’ sergisi