Anasayfa


06-02-2017
DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş Şahin köyünü ziyaret etti
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, 3 Şubat Cuma günü Şahin köyünü ziyaret ederek, Şahin köyü Karacaahmet Camisi’nde cuma namazını köy halkı ile birlikte kıldı.
6 Şubat 2017 Pazartesi



Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş’a bu ziyaretinde Genel Başkan Yardımcıları Ozan Ahmetoğlu, Av. Raif Usta, Ramadan Duban, Genel Sekreter Aydın Ahmet, Gençlik Kolları Başkanı Murat Ahmet, Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri Mustafa Şargo, Ali Salihoğlu, İsmail Salih, Genel Başkan Danışmanı Bahri Belço ve AP milletvekili adaylarından Hüseyin Yazıcı ve Niyazi Avcı eşlik ettiler.

Genel Başkan Ali Çavuş burada yaptığı konuşmada azınlık olarak Yunanistan’a emanet edilirken, haklarının uluslararası bir antlaşmayla belirlendiğini, haklarının Lozan Antlaşması’nda gayet açık olduğunu, buna rağmen haklarının yıllardır verilmediğinin altını çizdi.

Özerk bir statüsü olan azınlık eğitiminin, statüsüne bakılmadan, ne encümenlerin ne velilerin fikri sorulmadan okullarının kapatıldığını dile getiren genel başkan, aynı şekilde ‘240 İmam Yasası’ ile inanç hürriyetlerine müdahale edildiğini kaydetti. Merhum Dr. Sadık Ahmet ile eski müftü Mehmet Emin Aga’nın azınlık hakları bağlamında çok mücadele verdiklerini anımsatan Ali Çavuş kendilerini her zaman minnetle ve rahmetle andıklarını, onların açmış olduğu mücadele yolundan ilerlediklerini ifade etti.

DEB Partisi olarak verdikleri bu hak arama mücadelesine Şahin köyü halkının her zaman destek verdiğini hatırlatan Ali Çavuş, 2014 Avrupa Parlamentosu seçimlerinde bu desteğini sandıkta da gösterdiğini, bu büyük desteklerinden dolayı Şahin köyü halkına müteşekkir olduğunu söyledi.

Son olarak Ali Çavuş Şahin köyü halkının göstermiş olduğu misafirperverliğe teşekkür etti.

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor