Anasayfa


06-02-2017
İTB’de öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi
İskeçe Türk Birliği’nde (İTB) 3 Şubat Cuma günü Türkiye’de üniversite okumak isteyen öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
6 Şubat 2017 Pazartesi



Toplantının açılış konuşmasını İTB Eğitim Danışmanı Cemali Tahir yaptı. 2010 yılı öncesinde Türkiye’de Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) adı altında bir merkezi sınav yapıldığını anımsatan Tahir, “2011 yılı sonrasında ise merkezi sınav kalktı, onun yerine her üniversite kendi alım şartlarını belirleme hakkına sahip oldu. Yapılan değişiklik sonrası, hemen hemen her üniversite kendi YÖS sınavını yapmakta veya bir başka üniversitenin YÖS sınavını kabul etmektedir. Bazı üniversiteler ise, diploma notu ile öğrenci alımı yapmaya devam etmektedirler” diye konuştu. Tahir, Türkiye Bursları başvuru şartları ve süreçleri hakkında ilgili adaylara ayrıntılı bilgi verdi.

Ayrıca toplantıda Türkiye’den Üsküdar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Direktörü Emre Üçsular, “Davranış bilimleri ve sağlık alanında akademik çalışmalar yürüten Üsküdar Üniversitesi’nin tanıtımı ve mesleki olanaklar” başlıklı bir sunum yaptı.

Etkinliğin sonunda, İTB Başkanı Ahmet Kurt, Üsküdar Üniversitesi’ne, Eğitim Danışmanı Cemali Tahir’e ve etkinliğe katılan tüm öğrencilere ve velilere teşekkür ederek, bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor