Anasayfa

06-02-2017
Atina'ya cami kimler istemiyor?
"Vice Greece" dergisi ve internet sitesinden Melpomeni Marangidu, başkent Atina'daki cami sorununu ele aldı. Marangidu'nun hazırladığı "Atina camisini kimler istemiyor?" başlıklı program, 5 Şubat Pazar gecesi geç saatte Antenna televizyon kanalında yayınlandı.
6 Şubat 2017 Pazartesi

45 dakikalık programda, başkent Atina'ya cami yapılmak istenmesine gösterilen tepkiler ele alındı. Programda, Atina'da doğup büyüyen, daha sonra İslam'ı seçerek Müslüman olan ve 2014 yılında Avrupa Parlamentosu milletvekili adayı olan Anna Stamu, Helsinki İnsan Hakları İzleme Komitesi Yunanistan Temsilcisi Panayotis Dimitras, Adalet Bakalığı İnsan Hakları eski Genel Sekreteri Kostis Papaioannu, Eğitim Bakanlığı Din İşleri Genel Sekreteri Yorgos Kalancis'le yapılan röportajlara yer verildi.

Programda, Atina'da cami yapımına karşı çıkan ve caminin yapılacağı yeri altı ay boyunca işgal eden komandolardan oluşan Yedek Subaylar Hareketi Başkanı Yannis İoannidis'le yapılan görüşmeye geniş yer ayrıldı.

Helsinki İnsan Hakları İzleme Komitesi Yunanistan Temsilcisi Panayotis Dimitras, Yunanistan'ın 2001 yılından bu yana uluslararası insan hakları örgütleri tarafından cami ve mezarlık konusunda uyarıldığını söyledi. Eğitim Bakanlığı Din İşleri Genel Sekreteri Yorgos Kalandis ise cami yapımının devlet projesi olduğunu belirterek, her devlet projesinde gecikmelerin olduğunu ve dolayısıyla Atina'daki cami yapımının gecikebileceğini ifade etti. AP milletvekili Anna Stamu ise cami ve mezarlık sorununu anlatarak, Atina'daki Müslümanların resmi bir caminin bir an önce hayata geçmesini beklediklerini belirtti.

Cami yapımına karşı çıkan Yedek Subaylar Hareketi Başkanı Yannis İoannidis, kendisine Yunanlı diyen hiç kimsenin cami istemediğini iddia ederek, cami yapımına müsade etmeyeceklerini söyledi.


"Atina camisini kimler istemiyor" programının linki şöyle:
http://www.antenna.gr/minisites/vice/watch/vice-specials-pioi-den-thelun-to-musulmaniko-temenos-stin-athina


Haberler


Zeybek: “İyi niyet olsaydı, Mizanlı azınlık ilkokulu yeniden açılmış olacaktı”

Karpuz rozetine soruşturma

Rodop ilinde çiftçiler eyleme hazırlanıyor

Tayinli müftü naipleri değiştirildi

Zeybek, Zeynelli köyündeki OPEKEPE mağdurlarının sorununu meclise taşıdı

Atina’da Türkiye Cumhuriyeti’nin 102. yılı kutlandı

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğundan 29 Ekim resepsiyonu

Narlıköy’de baba-oğul arasında şiddet

Batı Trakya’da karbon ayak izini azaltma etkinlikleri başlıyor

Papandreu’dan 28 Ekim törenine katılan aşırı sağcı gruba tepki

Başbakan Miçotakis Gümülcine’ye geliyor

Patra’da İsrailli turist gemisine protesto