Anasayfa


07-02-2017
“Pijamalı Adamlar” Batı Trakyalı’ları güldürdü
Gümülcine Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun girişimi ile İstanbul Meydan Sahnesi oyuncularιn oynadığı “Pijamalı Adamlar” 6 Şubat Pazartesi akşamı Gümülcine’de sahne aldı.
7 Şubat 2017 Salı



Gümülcine’deki eski Rex sinemasında gösterime giren “Pijamalı Adamlar” oyununu izlemek üzere, başta Gümülcine ve İskeçeli’ler olmak üzere civar köylerden çok sayıda soydaş yoğun ilgi gösterdi.

Ünlü tiyatrocu Necmi Yapıcı’nın yazıp yönettiği “Pijamalı Adamlar” oyununda Mustafa Kemal Kuruçay, Hacı Ali Konuk, Emrah Sürücü, Ceyhun Fersoy, Erdem Baş, Cem Aksakal, Murat Ergür, Faruk Sofuoğlu ve Ufuk Yapıcı gibi Türkiye’nin tanınmış tiyatrocular yer aldı. Oyuncular oyun sırasında sanatçılardan sık sık alkış aldı.

Oyun öncesi Gümülcine Belediyesi Şehir Tiyatrosu Yönetim Kurulu Başkanı Sofia Meneselidou izleyicilere oyunla ilgili kısa bir konuşma yaparak tiyatro severlere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

“BERABER EĞLENEMEYENLER BİRLİKTE GELECEK KURAMAZLAR”

Oyunun sonunda İstanbul Meydan Sahnesi oyuncuları adına konuşan Faruk Sofuoğlu, kendilerini Batı Trakyalı’larla buluşturan Gümülcine Belediyesi Tiyatro Topluluğu yöneticilerine ve başkan yardımcısı Emre Ahmet’e teşekkür etti. Sofuoğlu ünlü tiyatrocu rahmetli Gökhan Semiz’in sözlerini hatırlatarak konuşmasını, “Burada aramızdan ayrılan tiyatrocu Gökhan Semiz’in dediği gibi; “Beraber eğlenemeyenler birlikte gelecek kuramazlar.” Bir itirafta bulunmak istiyorum. Bizler Batı Trakya’yı ve sizleri ihmal etmişiz. Bundan sonra ilk firsatta yeni oyunlarla Batı Trakya’ya gelmek istiyoruz” diyerek tamamladı.

Daha sonra sahneye çıkan Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı Emre Ahmet çıkarak, Batı Trakyalı’ları eğlendiren oyunculara ve oyunu izlemeye gelenlere teşekkür etti.

Son olarak Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı yaptı. Başkonsolos Akıncı, “Pijamalı Adamlar” oyununun Gümülcine’de sahnelenmesine vesile olanlara ve oyunculara teşekkür etti.

Tiyatrocular sahneden katılımcıların alkışları eşliğinde çiçeklerle uğurlandı.

Haberler


Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı