Anasayfa


08-02-2017
Altın Şafak Partisi, şimdi de Kur’an kurslarını hedef aldı
Irkçı Altın Şafak Partisi Milletvekili Yannis Lagos, Batı Trakya’daki Kur’an kursları hakkında meclise soru sundu.
8 Şubat 2017 Çarşamba

Lagos’un parlamentoya sunduğu soru; “Trakya’da camilerdeki Kur’an Kursları Yunan karşıtlığı ve Türklük propagandası kaynağı olmaktadır” başlığını taşıyor. Lagos, içişleri ve eğitim bakanlıklarına yönelik sorusunda, Kur’an kurslarının hemen hemen tüm köylerde yapıldığını ve “sözde” müftülüklerin denetiminde gerçekleştirildiğini belirterek, Kur’an eğitiminin Müslüman azınlık mensubu çocuklara ırkçı Türk şiir ve edebiyatının öğretilmesi için bahane olarak kullanıldığını iddia etti. Lagos, bölgedeki yerel basının ve Türklük propagandasına direnmeye çalışan Yunanlı Müslümanların şikayetlerine göre; “Türk olduğum için gururluyum” gibi ifadelerin günlük ders programında olduğunu öne sürdü.

Altın Şafak Partisi Pire ikinci bölge Milletvekili Lagos sorusunda, Kur’an kurslarının adeta Yeniçeri besleme yeri ve Müslüman azınlık mensubu çocuklara Türk milliyetçiliği kazandırma yeri olarak faaliyet gösterdiği tezini savundu. Derslerin yapıldığı yerlerin camilerin içinde olduğunu ifade eden Lagos, bunlarla ilgili yasal izin prosedürünün yerine getirilip getirilmediğinin belli olmadığını kaydetti. Lagos, sözkonusu kurslarda çocuklara yönelik taciz olaylarının da Yunan adaletini meşgul ettiği iddiasını ortaya attı.

Altın Şafak Partisi Milletvekili, içişleri ve eğitim bakanlarına yönelttiği soruda, Kur’an kurlarının eğitim merkezi olarak gerekli izinleri olup olmadığını ve bu konuda gerekli prosedürün takip edilip edilmediğini sordu. Ayrıca sözkonusu Kur’an kurslarında, çocukların güvenliğine yönelik önlemlerin alınıp alınmadığı sorusunu yöneltti. Lagos, Kur’an kurslarında eğitim veren eğitimcilerin kimler olduğu ve bu kişilerin Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu ve mekanizmalarıyla ne tür bir bağlantısının olduğunu sordu. Lagos, “Yetkili devlet kurumları, Trakya’daki Müslüman azınlığı ve özellikle de reşit olmayan üyelerini Türklük propagandasından, ‘sözde’ müftülerin ve Türk başkonsolosluğunun diğer casuslarının faaliyetlerinden korumak için hangi girişimlerde bulunacak?” dedi.

Haberler


1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu