Anasayfa


08-02-2017
İskeçe balkan kolunda hayvancılık kooperatifi kuruluyor...
İskeçe ili Mustafçova Belediyesi’ndeki hayvan besicileri kooperatifleşiyor. Bölgedeki hayvan besicilerinin katılımıyla Ocak ayında yapılan ilk toplatıdan sonra, ikinci toplantı 6 Şubat Pazartesi günü gerçekleştirildi.
8 Şubat 2017 Çarşamba



Belediyenin merkezi olan Dolaphan köyünde yapılan toplantıda hayvancılık kooperatifin oluşması için ilk imzalar toplandı. Dolaphan Azınlık İlkokulu öğretmeni Rıdvan Ahmetçik’in insiyatifiyle gerçekleştirilen toplantıya yaklaşık 80 kişi katıldı. Toplantıda, Kayseri Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Eray Aktuğ da gebelik dönemi ve gebelik sonrası beslenme konusu hakkında sunum yaptı.

Dolaphan köyünde gerçekleşen toplantıda bölgedeki besicilere yönelik bir kooperatifin kurulması konusunda görüş birliğine varıldı. Kooperatifin Mustafçova Belediyesi sınırları dahilindeki hayvan besicilerini kapsaması da kararlaştırıldı. Kooperatifin; “Mustafçova Belediyesi Hayvancılık Kooperatifi” ismini alması karara bağlandı. 6 Şubat Pazartesi akşamı gerçekleştirilen toplantıya Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza’nın da katıldığı ifade edildi.

Yapılan toplantıyla ilgili olarak gazetemize bilgi veren Rıdvan Ahmetçik şunları kaydetti: “Üstlendiğimiz insiyatifin çok iyi bir şekilde sonuçlanma yolunda olduğunu memnuniyetle görüyoruz. İlk toplantımızı Ocak ayında yapmıştık. Ve o toplantıda kooperatifleşme kararı almıştık. Şimdi de aradan bir ay geçtikten sonra ikinci toplantımızı yaptık. Aynı zamanda da bir öğretim üyesi arkadaşımız hayvancılıkla uğraşan insanlarımıza bilgi verdi. Yapılan toplantıya sayın belediye başkanımız da katıldı. sonuç olarak artık kooperatifik oluşması için imzalar toplanmaya başladı. İlk imzalar toplandı. Ben ve Dolaphan köyünden Ekrem Hacımülazım bu toplantıların yapılması için öncülük aldık. Tabii ben haycan besicisi olmadığım için bu derneğin yöneticisi veya üyesi olmayacağım. Fakat bölgemiz için ve insanlarımız için faydalı bir şey yapabilirsen ne mutlu bize. Kooperatifin Mustafçova belediyesi sınırlarını kapsaması istendi. Bu şekilde bir karar alındı. En kısa zamanda hayvancılık kooperatifinin kurulmasını ve bölgemiz halkına hizmet vermesini umit ediyorum.”

Haberler


1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu